דג וזיתים במעטפה

הכל התחיל מוויכוח על פסטה שמנת פטריות. יושב הבית, שהכין פסטה שמנת פטריות מהממת, טען שהיא לא טובה כי לא נותר בה רוטב שנקווה בתחתית הקערה. פתחתי את הספר של באטאלי כדי להוכיח לו שלא אמור להיות רוטב כזה (בכוונה הלכתי לשם. באטאלי הזה בכלל לא מכין רטבים, אלא רק מיצוי של). בדרך לפסטה, נתקלתי בצילום מגיר רכות של דג במעטפה, שזו צורת ההכנה הכי מושלמת בעיניי לדג. למחרת, הפלא ופלא, נשאו אותי רגליי למשה הדייג בכרמל. שני דניסים שמנמנים וחתיכים הונחו אצלי בשקית ואני התחלתי את הספירה לאחור לרגע שבו אטעם אותו. אז ככה עשיתי, ויצאה אחת מארוחות הערב הטעימות שנוצרו בבית הזה. המתכון במקור הוא של באטאלי, אבל קצת שיניתי. התמונה של יושב הבית.

תראו אותו, שלשום הוא עוד שחה בים, עיוור לגורלו

רכיבים לשני דניסים

  • מלח ים
  • פלפל שחור
  • 5 זיתים ירוקים חריפים, קצוצים
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • כמה עלי רוזמרין
  • 1 לימון
  • יין לבן
  • שמן זית

הערה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות
  2. מניחים דניס מנוקה על נייר אפייה. ממליחים ומפלפלים אותו באגרסיביות מכל צדדיו, כולל בפנים
  3. דוחפים בפנים חצי מהזיתים, חצי מהרוזמרין וחצי מהשום
  4. מזלפים מעל ומתחת קצת שמן זית, מיץ מחצי לימון, וקצת יין לבן
  5. מקפלים היטב את נייר האפייה ומניחים בתבנית ככה שהנייר לא ייפתח
  6. מכינים גם את הדג השני
  7. מכניסים לתנור ל-20 דקות. פותחים בזהירות את נייר האפייה כי הוא אחושילינג חם

3 תגובות בנושא “דג וזיתים במעטפה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *