צנצנת קפרזה

אני יודעת שהכוסות האלו עם האוכל הצרפתי המעודן הן בדיוק זה: כוסות עם אוכל צרפתי מעודן. verrines זה לא משהו שנוהגים לאכול מדי יום. אבל כל כך בא לי עליהן. זו צורת ההגשה הכי אלגנטית והכי משחקית שראיתי, כי היא מאפשרת למי שמכין אותה לשחק בצורות במרקמים ובצבעים ולמי שמקבל אותה לשחק בהרכב של הביס שלו. אם היו שואלים אותי מה בא לי היום, אז זו הייתה התשובה. המתכון והתמונה של Lazaro cooks.

חייבת להכין!


רכיבים לארבע כוסות אספרסו

  • 2 עגבניות קטנות עד בינוניות, קלופות וקצוות
  • 1-2 כפות ציר עוף
  • 1 כוס בזיליקום
  • 1 חלמון
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח
  • 0.5 כוס שמן זית
  • 0.5 כוס מוצרלה, קצוצה
  • 2 כפות יוגורט


אופן ההכנה

  1. מניחים את העגבניות וציר העוף בבלנדר. מעבירים את התערובת למיכל שטוח ומקפיאים 30 דקות. מערבבים עם מזלג כדי לשבור את הקרח. חוזרים על התהליך כמה פעמים עד שכל התערובת קפואה ופתיתית
  2. מערבבים בזיליקום, מיץ לימון, חצי מהשמן וחלמון בבלנדר. מוזגים את יתרת השמן בזרם דק ומערבבים עד שמגיעים לסמיכות של מיונז. מתבלים במלח ומקררים
  3. מערבבים מוצרלה ויוגורט בבלנדר ומקררים
  4. כשרוצים להגיש, ממלאים את החצי התחתון של כוס האספרסו בקרם מוצרלה, מעליו שכבה של אמולסיית בזיליקום ומעליה גרניטה עגבניות

2 תגובות בנושא “צנצנת קפרזה”

  1. נראה מוצלח ביותר, צבעוני ומפתיע.
    בקשר לטעם אני לא בטוחה איך מיונז משתלב עם כל זה.
    אני, בשביל לאכול מיונז צריכה לחם. (לשכבה דקה ביותר של מיונז).
    בכ"ז חלמון חי. האם אפשר לדעתך עם חלמון מבושל?

  2. חלמון מבושל לא ייצור אמולסיה, אז שכבת הביניים לא תהיה אותו דבר. אני מניחה שאם לא רוצים את המיונזיות, אפשר פשוט לשים באמצע פסטו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *