נודלס להנגאובר

אחד הדברים הכיפיים ביותר בלהיות בחופשה מהחיים הוא שאפשר להתחיל לשתות בכל שעה של היום שרוצים. אני אמנם עובדת כמה שעות ביום, אבל מייד אחרי אני הולכת לנסות קצת בירות. לטעום קצת יין. ובאופן כללי, לשכך את התודעה. לא שיש מה לשכך. הכל נעים. ובכל זאת, תמיד כיף לשתות קצת. מאז שיושב הבית פה, המצב החמיר, כי אני כבר לא עובדת, וקר, ויש מלא מקומות שהוא עוד לא היה בהם. כדי לעשות משהו עם כל האלכוהול בגוף, חייבים איזו תרופת סבתא. הנודלס האלו ידועים בתור נודלס לשיכורים. המתכון והתמונה של "אייכפר"

נראה מאד מרגיע בטנים

רכיבים לארבע מנות

  • 250 גרם אטריות ביצים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • 2 כפיות יין אורז או שרי
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות של סנטימטר
  • 80 גרם אפונה סינית, קטומת קצוות וחצויה
  • 4 כפות רוטב דגים
  • 1 כפית עד 1 כף של צ'ילי
  • 2 כפיות עמילן תירס
  • 250 גרם (בערך כוס) חזה עוף, מנוקה, חתוך דק. אפשר גם טופו, ברור
  • 2 כפות שום קצוץ דק
  • 1 גזר בינוני, פרוס דק
  • 1 כוס בזיליקום (עדיף תאילנדי)

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול של מים רותחים מבשלים את הנודלס כשתי דקות, עד שהן אל-דנטה. שופכים את המים, שוטפים במים קרים, ומניחים בצד להתייבש
  2. בקערה קטנה מערבבים רוטב דגים, מיץ לימון, צ'ילי וסוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס
  3. בקערה אחרת מערבבים עמילן תירס ויין. מוסיפים את העוף או הטופו ומערבבים היטב
  4. מוזגים את השמן לווק ומחממים על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את השום ומערבבים עד שהשמן חם והשום מלחשש. מוסיפים את הבצל ואת תערובת העוף או הטופו ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהעוף חצי מבושל והבצל שקוף, כשתי דקות. מוסיפים פנימה את הגזר ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את האפונה והבזיליקום ומערבבים עד שעלי הבזיליקום מתקמטים, כשלושים שניות
  5. מתיזים מעט מי ברז על הנודלס כדי להפריד אותן. מייבשים ומוסיפים לווק ואיתם את רוטב הדגים. מבשלים, תוך ערבוב, שלוש דקות, או עד שכל הרכיבים מעורבבים והנודלס התחממו. מגישים מייד

2 תגובות בנושא “נודלס להנגאובר”

  1. על פי הפתיח לפוסט הזה,יש לי הרושם
    שאת פשוט בבעיה
    ביקור שבועי בפגישות של אלכוהוליסטים אנונימיים יעשה לך נרק טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *