סלט דלעת ורימון

החמודות האלו מציצות מכל השווקים פה. קוראים להן ambercup squash (לא מצאתי בעברית) והן האחיות העגולות של הדלעת הרגילה שיש בארץ. כלומר, לגמרי אפשר להחליף אחת אחת. פחות יפה, אבל עובד אותו דבר. בשבוע שעבר הן התחננו אליי שאקח אותן הביתה. לא הייתה ברירה. אז לקחתי. והכנתי מרק דלעת. כעת, מרק דלעת זה לא טעים. כלומר, זה לא לא טעים. זה פשוט משמים תחת. זה הכל באותו מרקם. מין מתוק דייסתי כזה עם איזו התחכמות שאמורה לעשות אותו לא משמים תחת, שאף פעם לא עובדת. ככה יצא גם המרק שלי. אז אני לא נותנת פה את המתכון. במקום זה מצאתי מתכון שנראה הרבה יותר מעניין. המתכון והתמונה שלו של "מטבח מונבט

"

קצת אייטיז, אבל בכל זאת נראה טעים

רכיבים ל-6 מנות
לסלט

  • 3 כוסות בייבי תרד
  • 3 כוסות חסה
  • 1 קילו דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות של סנטימטר וחצי
  • 0.5 כוס פיסטוקים קלויים
  • 1 כוס גרגירי רימון
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • פרמז'ן
  • מלח ופלפל

לרוטב סיידר

  • 0.75 כוס מיץ תפוחים
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 2 כפיות שאלוטס קצוצים
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 0.25 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות
  2. מערבבים בתבנית את קוביות הדלעת עם שמן זית ועם מייפל. מפזרים מלמעלה מלח ופלפל. אופים 20 דקות. מצננים
  3. מרתיחים את מיץ התפוחים, החומץ והשאלוטס בסיר קטן. משאירים על האש שמונה דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסירים. מערבבים פנימה חרדל, מלח ופלפל. מצננים
  4. בקערה גדולה מערבבים בייבי תרד, חסה וקצת מהרוטב. מניחים את הסלט על צלחת הגשה ומפזרים מעל גרגירי רימון, פיסטוקים ואת קוביות הדלעת. מוסיפים עוד מהרוטב ומגלחים תלתלי פרמז'ן לסיום סיומת

5 תגובות בנושא “סלט דלעת ורימון”

  1. איך פיספסתי את המתכון הזה? במקרה הגעתי אליו, ממש במקרה – ויש לי הרגשה שייעשה בו שימוש בזמן הקרוב.

    בזמן האחרון התחלתי לאהוב סלטים עם תרד טרי, אני מת על רימונים, והרבה זמן שבא לי לעשות משהו עם דלעת.

    בקיצור – נפל לי בול, אני מחפש סלט חדש לארוחת סילבסטר ונראה לי שמצאתי…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *