פטריות במעטפה

אני לא יודעת איך אצלכם, אבל פה כל השווקים מלאים בפטריות. שמפיניון קטנות, שנטרל צהבהבות, פורטבלו גדולות, יער אפרפרות. וכולן נמכרות בשווקים במין סלסלות עץ מלבבות. לעתים בתוספת ענף פרוזיליה שובב. זה עשה לי חשק לאיזה מאכל פטריות שאינו ריזוטו. ונראה לי שאם עושים את הירקות האלו באלומיניום, ואז אוכלים אותם עם אורז בחלב קוקוס, אז מאד מאד מאד יכולים ליהנות. המתכון והתמונה של הניו יורק טיימס.

אולי כזה אני אכין ליושב הבית כשהוא יבוא מחר

רכיבים לארבע מנות

  • 0.5 קילו פטריות (שמפיניון, פורטבלו, בר, או כל שילוב), נקיות, וחתוכות לקוביות של סנטימטר
  • 2 כפות טימין, נענע, מרווה, רוזמרין או מיורן קצוצים
  • 2-4 שיני שום, קצוצות
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. חותכים שמונה ריבועים של 30 על 30 סנטימטרים מנייר אלומיניום
  2. בקערה גדולה מערבבים את הפטריות, עשבי התיבול, השום, המלח, הפלפל ושמן הזית. מערבבים היטב
  3. שמים ריבוע אלומיניום על ריבוע אלומיניום. מברישים את החלק הפנימי בשמן זית ושמים רבע מהפטריות במרכז. מקפלים וסוגרים את הקצוות היטב. עושים ככה ארבעה ריבועים. שמים בגריל או בתנור במאתיים מעלות ל-20-25 דקות. פותחים בזהירות. הפטריות אמורות להיות רכות ומלאות מיץ. מגישים עם אורז בחלב קוקוס, כאמור, או עם הרבה לחם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *