תפוחים – הלביבה

פעם, בכל מקום שהזמנתי קינוח, הזמנתי עוגת תפוחים. לא השטרודל. זו עם הבצק הפריך. אני עדיין אוהבת עוגות תפוחים, אבל אני חושבת שהיום אני מזמינה בכל מקום עוגת גבינה. בכל אופן, עכשיו אני בגרמניה, ארץ התפוחים. אז כבר יומיים שאני אוכלת שטרודל תפוחים. זה לא השטרודל של ילדותי, שהוא בגובה של פיתה תפוחה. מדובר בשטרודל עתיר תפוחים ורב גובה, עם בצק דק דק דק. מיכל טוענת בתוקף שככה זה אמור להיות. ואני לגמרי מאמינה לה. אבל אני את התפוחים שלי אוהבת עם יותר נוכחות בצקית. המתכון והתמונה של "פודינג אפונה".

אני יודעת שאתם חושבים על סבתא שלכם עכשיו

רכיבים לכ-14 לביבות

  • 2 תפוחים
  • 200 גרם קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 200 מיליליטר חלב חמים
  • 150 מיליליטר מים
  • תרסיס שמן
  • אבקת סוכר + קינמון לפיזור

אופן ההכנה

  1. מוזגים את הקמח לקערה ומוסיפים פנימה את הסוכר והשמרים. עושים בור במרכז הקערה
  2. מוזגים פנימה את החלב החמים והמים וטורפים עד שנוצרת תערובת סמיכה למדי. ייתכן שלא יהיה צורך בכל הנוזלים. מכסים את הקערה במגבת
  3. משאירים במקום חמים לשעה, עד שהתערובת מכפילה את נפחה
  4. כשהתערובת מוכנה, מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה, וחותכים דק דק
  5. מחממים מחבת על אש בינונית ומרססים בשמן
  6. טובלים כל טבעת תפוחית בתערובת ושמים במחבת
  7. מטגנים כל צד עד שהוא מזהיב. שמים בתנור במאה מעלות כדי שיישארו חמות עד שמסיימים לטגן את כל הטבעות
  8. מפזרים מלמעלה אבקת סוכר וקינמון ומגישים עם מייפל או עם גלידה

9 תגובות בנושא “תפוחים – הלביבה”

  1. איך, לעזאזל, ידעת שאני חושב על סבתא שלי? התקנת לי איזה סוס טרויאני במוח או משהו?

    האמת, טוב נו, אבל האמת שחשבתי על אמא שלי, תבדל לחיים ארוכים, שהייתה מכינה לביבות תפוחי עץ משגעות שהמון זמן לא אכלתי, ואם אני לא אכין בזמן הקרוב, כנראה שגם לעולם לא אוכל… במחלקה הסיעודית של הבית אבות לא ממש נותנים להם להתקרב למטבח, לדיירים 🙂

    באמת שנראה טעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *