פסטה קישואים, ללא בישול

חשבתי על זה, והדבר היחיד שבעצם משותף למטבח שלי ושל יושב הבית בימים אלו הוא ששנינו לא רוצים לבשל. הוא כל היום חם לו ונוזל לו המוח, ואני בדירה של אישה שלא אוהבת לבשל, עם אורגנו מיובש ועשרות סוגי תה וקנקני תה בארונות. זכרתי שמאיה מבצק אלים נתנה פעם מתכון מעולה לפסטה עם עגבניות טריות, שאפילו עשיתי פעם ויצא ממש טעים. אבל חשבתי שבטוח איפשהו באינטרנט יש עוד כאלו. מתכונים עם ירקות קלים במיוחד. המתכון והתמונה של "מלים לחיות לפיהן

".

מאד ירוק

רכיבים לשתי מנות

  • 3 קישואים קטנים, קלופים וחתוכים לז'וליאנים קטנים
  • 120 גרם פסטה ארוכה ודקה
  • 0.25 כוס עלי בזיליקום
  • 1 כף שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 0.25 כוס פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה

  1. בערך חצי שעה לפני שמתכננים לאכול, מז'לייאנים את הקישואים ושמים במסננת. מערבבים עם כפית מלח ומניחים לחצי שעה, עד שרוב הנוזלים יצאו
  2. מביאים לרתיחה סיר עם מים מומלחים ומבשלים בו את הפסטה
  3. מניחים מגבת מטבח על השיש. לוקחים ערימת זוקיני וסוחטים אותם מעל הכיור כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים. מניחים אותם על המגבת ומייבשים עוד. מעבירים לקערת הגשה
  4. לוקחים את עלי הבזיליקום, מגלגלים אותם ביחד כמו סיגר, וחותכים הכי דק שאפשר. מעבירים לקערה
  5. לפני שמייבשים את הפסטה, שומרים חצי כוס ממי הבישול. כאשר היא יבשה, מוסיפים את הפסטה לקערה. מוסיפים כף שמן זית, מיץ לימון ופרמז'ן ומערבבים היטב. מוסיפים התזות קטנות ממי הבישול אם הפסטה נראית יבשה מדי

2 תגובות בנושא “פסטה קישואים, ללא בישול”

  1. עשיתי! בערך, כלומר. הוספתי עגבניות מיובשת ופטה. ולא היה בזיליקום (כי אין פה בזיליקום טרי בסופר! רק עציץ של בזיליקום!), אז שמתי מין משהו קפוא כזה שאולי פעם בנדוד שלו היה בזיליקום. יצא טעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *