פסטה עם פסטו ושמנת

ובכן, קצת חדשות. הגיחה הקצרה לברלין, על אף החששות שתהיה קצרה מדי ותשאיר לבבות שבורים, היתה מהממת. השיטוטים ברחובות היו נעימים, הבירות היו זולות, האוכל טעים (ויאטנמית אחת מעולה וזולה, בהמלצתה של עלמה), ומזג האוויר היה הפוגה נעימה וקרירה לחמסיני אוגוסט הארורים. בין לבין התמשכה לה שיחה אחת ארוכה, עם קפיצות קטנות בין הנושאים, מחשבות על החיים וצמא לעוד ועוד סיפורים שלא הספקנו להעביר בסקייפ.

גם החזרה הייתה בסדר, וכללה מפגש משפחתי מרגש בשדה התעופה עם משפחה מתרגשת שליוותה את בתה הקטנה לטיול במזרח, בקבוק בירה מהיר ונסיעה צפונה לקיסריה, למפגש האיכותי והמשמח של בייגלה (עוד, בקרוב).

פסטו בהתהוות

הפסטה שנאכל היום היא אלתור על אלתור אחר. הכוונה המקורית שלי היתה להכין פסטו של תרד ומרווה, ולבשל אותו עם קצת שמנת. הודות לחגים הקרבים, אין תרד במקררי העיר. לא ב AMPM, לא בטיב טעם, לא בכלל. אבל מחר יש ארוחה חגיגית במשרד, ואני צריך להביא משהו. אם כך, פסטו בזיליקום קלאסי, מעורבב בשמנת (15%, בכל זאת הרוב שם בנות), שעוטף פסטה קצרה.

חומרים

  • 1 חבילה בזיליקום,עלים בלבד
  • ~80 גרם גבינת פרמזן, חתוכה (לא מגוררת)
  • 2 כפות צנוברים או שקדים מולבנים פרוסים
  • 2 שיני שום
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 15%
  • 1 חבילה פסטה (אני השתמשתי בפנה קצר)

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון, טוחנים את הבזיליקום, השום והפרזמן. נותנים כמה פולסים, עד שהכל קצוץ טוב טוב, ומוסיפים את המלח והפלפל. באיטיות, מוסיפים את השמן עד שהכל מתחבר (אל תפריזו, תיכף באה השמנת). מוסיפים את הצנוברים או השקדים וטוחנים עוד קצת, משאירים את הפסטו במרקם גס.
  2. בסיר גדול, מביאים לרתיחה חזקה מים עם מלח ומעט שמן. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מינוס דקה או שתיים.
  3. במחבת גדולה, מחממים את השמנת. שומרים שלא תרתח ומערבבים פנימה את הפסטו. מבשלים ביחד על אש נמוכה במקביל לפסטה.
  4. כשהפסטה בדרגת אל דנטה, מוציאים כוס אחת ממי הפסטה ושומרים בצד. מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים קצת ממי הפסטה, כל פעם קצת. אני השתמשתי בערך בשליש כוס, וזה בדיוק מה שהיה צריך כדי להביא את הרוטב לסמיכות הנכונה.
  5. מגישים חם, עם פרמזן מגוררת מעל, או ששומרים למחר למשרד

    גם ארוחת משרד קלאסית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *