הרבה קרמל, הרבה פקאנים

כמו שאפשר היה לראות בשבועיים האחרונים, האהבה והקיטש בין יושבי הבית חוגגים. ככה זה כשאחת במערב, סופרת את הימים עד לביקור ואת הבירות עד המיטה, ואחד נמצא במזרח, סופר מעלות צלזיוס בחוץ ואת הימים עד הביקור במערב. אז החלטתי הבוקר ללכת עם זה עד הסוף. יותר קיטש מזה לא תוכלו למצוא פה, אני נשבעת. המתכון והתמונה של "חוק 5 השניות

".

לא, באמת. כל אחד היה שמח

רכיבים

  • 1 כוס פקאנים
  • 1 כוס סוכר
  • שפריץ קטן מלימון
  • 1 כף פולי שוקולד (נו, לא חייבים להיות כאלו ארצי פרצי. אני מניחה ששוקולד מריר מאד מסוג כלשהו יעשה את אותה עבודה)
  • 2 קמצים נאים של מלח גס מאד

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. קולים את הפקאנים כעשר דקות, עד שהם כהים מעט יותר ומאד ריחניים. כדאי לערבב באמצע פעם או פעמיים. ברגע שהם מצטננים, מעבירים לצלחת, ומצפים את התבנית באלומיניום
  2. בסיר בינוני מבשלים את הסוכר והלימון על אש בינונית, תוך ערבוב בעזרת מרית מגומי. יש לערבב בעדינות, לאט מאד, בצורת הספרה שמונה, עד שהסוכר נמס. במהלך הדרך, הסוכר יתקשה ויידבק, וייראה די אומלל. צריך להמשיך לערבב והוא יפתור את הבעיות עם עצמו. אחרי עשר דקות בערך הסוכר אמור להימוס לגמרי ולהפוך לקרמל בהיר. בזהירות מטביעים פנימה את הפקאנים ואת פולי השוקולד, מערבבים ערבוב אחד ובמהירות מעבירים את התערובת לתבנית, ומורחים אותה לכדי מלבן. מפזרים מעל את המלח
  3. מצננים לחלוטין, לפחות 10 דקות, כדי שזה יהפוך לקשה לגמרי
  4. שוברים בצורת לב ומגישים לכל מי שרוצים

דרך אגב

  • בזמן שעושים קרמל, לא זזים מהכיריים, או שהקרמל יישרף. לא עונים לטלפון. לא בודקים מייל. כלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *