סרדינים בגריל עם לימון ועשבי תיבול

בטח כבר סיפרתי את הסיפור הזה, אבל לא איכפת לי. אספר שוב. אחד הערבים הכי משמחים שהיו לי עם האיש הזה שיושב בבית שלנו ומכין אוכל טעים התרחש עוד לפני שבכלל היה לנו בית. היינו ביחד בתאילנד, בצ'אנג מאי. אחר צהריים אחד הלכנו לשוק וראינו איש עושה דגים על גריל פתוח. יושב הבית מייד ידע שצריך לקנות ממנו שני דגים לארוחת ערב. אחר כך הוא הסתובב בשוק כמו מלכה בממלכה שלה. אסף מאחד רוטב. משני אורז לבן מבושל. מאחר עגבניות. משלישי פלפלים חריפים. לקחנו את כל הכבודה, ארוזה בשקיות תאילנדיות קטנות, לחדר שלנו בהוסטל. ושם, על מרפסת קטנה, שהשקיפה אל כלום אורבני תאילנדי, קילפנו ומצמצנו וחתכנו וליקקנו ונאנחנו מעונג. לא מיני, למרבה הצער. רק עונג של אוכל טעים, חופש מוחלט והצלחה תיירותית. מאז, נדמה לי שכל פעם שאני אוכלת איתו דג, אני משחזרת קצת מאחר הצהריים ההוא. המתכון והתמונה של Epicurious.

סליחה על התמונות הקשות

רכיבים ל-6 מנות

  • 18 סרדינים טריים, מנוקים מקושקשים ומיובשים או 2 קופסאות סרדיניםבשמן
  • 1 כפית מלח גס
  • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • 3 כפות כוסברה, קצוצה
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 0.3 כוס זיתים ירוקים מגולענים, קצוצים גס
  • 3 כפות בצל אדום, קצוץ דק
  • שמן זית
  • פלחי לימון


אופן ההכנה לסרדינים טריים

  1. מניחים את הסרדינים בתבנית. מפזרים מלח מעל ומקררים 30 דקות
  2. מחממים את האש בגריל, אם יש. אם אין, מחממים מחבת גריל לאש בינונית גבוהה. מערבבים פטרוזיליה, כוסברה וגרידת לימון בקערה קטנה. בקערה אחרת מערבבים זיתים ובצל אדום. מברישים את הסרדינים במעט שמן. מפזרים חצי מתערובת העשבים על הסרדינים. הופכים אותם כדי שגם הצד השני יקבל עשבים. מעבירים את הסרדינים לגריל או למחבת לדקה או שתיים מכל צד, עד שהם שקופים במרכז
  3. מסדרים את הסרדינים על צלחת. מפזרים מעל את תערובת הזיתים, את העשבים הנותרים ופלפל שחור. מקשטים בפלחי לימון

אופן ההכנה לסרדינים מקופסה

  1. מערבבים סרדינים, בצל אדום, פטרוזיליה, כוסברה וקומץ מלח במעבד מזון עד שהם מתערבבים. מוסיפים שתי כפות מיץ לימון ושתי כפות שמן. מעבדים לתערובת חלקה
  2. מורחים על פרוסות בגט קלויות. מפזרים מעל גרידת לימון, כוסברה ושמן זית

תגובה אחת בנושא “סרדינים בגריל עם לימון ועשבי תיבול”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *