דלעת ערמונים ממולאת בקינואה

דלעת ערמונים. איזה מין שם. ראיתי אותה לראשונה בשנה שעברה, אבל אז עוד קצת נרתעתי ממנה. עכשיו יש שתיים כאלה, קטנות מאוד ואלגנטיות, יושבות במקרר ומחכות שאעשה איתן משהו. הנה, זה מה שאני הולך לעשות. מתכון דרך קייט מ savour-fare

מצרכים

  • 3 דלעות, חצויות ומנוקות מגרעינים
  • 1 כפית חמאה
  • חצי כוס בצל קצוץ
  • חצי כוס קינואה, שטופה ומיובשת
  • 1 כוס ציר ירקות
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס אגוזים, קלויים וקצוצים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3כוס גבינת פרמזן, מגוררת

אופן ההכנה

  1. מחחמים את התנור לחום של 180-200 מעלות. מסדרים את הדלעות בתבנית אפייה ומוסיפים כסנטימטר – סנטימטר וחצימים לתבנית. מכסים בנייר אלומיניום ואופים עד שהדלעת מתרככת, כ 45-50 דקות. מצננים
  2. בסיר קטן, ממימסים את החמאה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הקינואה ומטגנים את הכל ביחד כ 2 דקות. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כרבע שעה
  3. מגרדים קצת מצידה הפנימי של הדלעת וקוצצים. מוסיפים את את הדלעת הקצוצה לקינואה, וגם את האגוזים, הפטרוזיליה ו 2 כפיות פרמזן
  4. מניחים את הדלעת עם צידה הפתוח כלפי מעלה, ממליחים ומפלפלים. מחלקים את תערובת הקינואה בין הדלעות, ומפזרים מעט פרמזן
  5. אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך כ 20 עד 30 דקות, עד שהכל מתאחד.
ארוחת ערב קלאסית

3 תגובות בנושא “דלעת ערמונים ממולאת בקינואה”

  1. תכל'ס, הדבר הזה כל כך טעים שאפילו לא צריך למלא אותו. פשוט אופים עם טיפה חמאה, סוכר חום וסירופ מייפל (הגרסה המתוקה) או שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס (הגרסה המלוחה), וזה מקסים כמו שזה. טעים עם גבינה מלוחה או קוטג' (גרסה מלוחה) או עם שמנת חמוצה (גרסה מתוקה). טעים גם עם כל תוספת אחרת, וגם בלי התוספות, בעצם.

  2. דולי, לגמרי נכון. אפיתי השבוע עם מעט חמאה מומסת ומלח, וביחד עם סלט סלק ומוצרלה, זה ישב בול על ארוחת ערב של אמצע השבוע.

    רותם, תודה :-). איזה כיף לשמוע! (עוקבים אחריך גם, אגב)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *