פאטאטאס בראווס

בשל החום הנורא שפקד את העיר בסוף השבוע, העברנו את קניות השבת שלנו לסופר. יש הבדל גדול בין קניות שעושים בסופר לקניות בשוק – בכמויות, בצורה ובריח. אחד האיזורים הכי משונים שבהם ההבדל הזה מורגש, הוא איזור תפוחי האדמה בסופר. בעוד שבשוק הם תמיד נזרקים כלאחר יד בתוך סלסלו, בסופר מקבל המצרך הכל כך בסיסי הזה כבוד של ממש. וכך, מתוך שקי רשת עדינים, יוצאים להם תפוחי אדמה קטנים, או גדולים, צהובים, או אדומים, ונראים שמחים בחלקם.

תפוחי האדמה העצבניים (פאטאטס בראוואס) במתכון שכאן, הם  תפוחי אדמה די רגועים. במקום טיגון בשמן עמוק הם אפויים, ובמקום רוטב המיונז החריף הנהוג בברצלונה, כאן יש רוטב עגבניות, שמכינים מראש ומחממים. שני הנתונים האלה יקלו על יושבת הבית לחבב את המתכון. (דרך: BBC GoodFood).


רכיבים לרוטב

  • 3 כפיות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 פחית קטנה של עגבניות משומרות, קוביות
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • קורט צ'ילי
  • קורט מלח
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

לתפוחי האדמה

  • 900 גרם תפוחי אדמה
  • 2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב מראש: במחבת, מחממים את השמן, ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד שמתרכך. מוסיפים את השום, העגבניות, רסק העגבניות, ושאר תבליני הרוטב (בלי הפטרוזיליה). מאדם כ 10 דקות ומניחים
  2. לתפוחי האדמה: מחממים תנור לחום בינוני, 180-200 מעלות. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומייבשים במגבת נייר. מפזרים אותם בתבנית ומזלפים שמן זית מעל. אופים כ 40-50 דקות, עד שהם זהובים וקריספי.
  3. מסדרים את תפוחי האדמה בקערות, מחממים מעט את הרוטב ומניחים מעל. מעטרים בפטרוזיליה.
מעניין איך זה בוולנסיה

9 תגובות בנושא “פאטאטאס בראווס”

  1. גם אני מאד מחבבת את המתכון, ואתכם. אבל חם, חם מדי להתחיל לבשל רטבי עגבניות.
    בכללל אני מאד מחבבת את השילוב של עגבניות ותפוחי אדמה, ובחורף אני מכינה משהו מאד דומה (אופה את קוביות התפוחים יחד עם הרוטב). כרגע כל מתכון שדורש חום הוא מחוץ לתחום.

  2. את צודקת לגמרי, הילי. למרות שהשבוע נדב עשה רוטב רוזה מהמם.
    אבל את יודעת איך זה מתכוני קיץ: חותכים עגבניה, מוסיפים מלפפון, מלמעלה יוגורט ויאללה. פאדיחה לשים מתכונים כאלה.

  3. ואללה:)
    אבל את יודעת, אתמול מצאתי איזה בלוג שאני לא מצליחה להיזכר בשמו, רק שכותבים אותו איזה זוג ושלבחורה קוראים נעמה – ויש להם שם מתכון לרוטב עגבניות שנראה כל כך מופלא שנראה לי שאני אשים לי תזכורת לאוקטובר, נניח, שחובה להכין אותו. אם אני אמצא שוב את הבלוג הזה, לעזאזל.

  4. אני מתפלאת עליכם. עם כל הכבוד לבלוג הזה, ויש הרבה, בייגלה הוא בטח הבלוג הכי טוב בארץ. ולווט אפילו כתבה שלדעתה הוא גם הכי פופולרי. שווה ביקור.

  5. Hello there, I believe your blog might be having internet browser compatibility problems. When I take a look at your web site in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it's got some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Aside from that, great blog!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *