ערב שתייה גדולה מאחורינו. כאב הראש איתנו. יום עבודה שלם לפנינו. בתווך חייב להיות משהו טעים. אלגנטי. עם ניחוחות של לא מכאן. וכידוע, אין על מומופוקו, שהשמועה אומרת שמגיש עוגיות כאלו בדיוק במאפייה שלו בניו-יורק. המתכון והתמונה המהממת! של "הכרוניקה של ספר בישול".

רכיבים ל-20 עוגיות
- 200 גרם חמאה
- 1.25 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
- 0.3 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1.75 כוסות קמח
- 1 כפית סודה לשתייה
- כפית מלח
- 0.75 כוסות שיבולת שועל
- 1.5 כוסות קורנפלקס, מחוץ
- 0.66 כוס מיני שוקולד צ'יפס
- 0.75 כוס מיני מרשמלו
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה, טורפים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן עד שהתערובת בהירה ותפוחה, כ-2-3 דקות במערבל חשמלי. מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל ומערבבים היטב
- מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים רק עד שהרכיבים מתמזגים. בעזרת כף עץ מוסיפים פנימה את שיבולת השועל, הקורנפלקס והשוקולד צ'יפס
- אפשר לקרר שעתיים. אפשר גם לא
- בתבנית מכוסה בנייר אפייה יוצרים כדורים בגודל כדורי גולף, עם מרווחים נאים שיאפשרו להם להתפרש. מוחצים קלות ארבעה מיני מרשמלו לכל כדור. מפזרים מעט מלח מעל. אופים 9-10 דקות. העוגיות אמורות להיראות עדיין מעט רכות באמצע, כשמוציאים אותן מהתנור
די! את באמת מכינה את זה?
נראה לי שכן. את באה?
וואו. לא, אני (עדיין) לא אוכלת סוכר 🙂 אבל יום אחד ובלי קשר. כשתחזרו.
העוגיות יצאו נורא יפות, אבל האמת העצובה היא שכמעט כל עוגיות שוקולד צ'יפס שאכלתי היו יותר טעימות מהן. משהו בשילוב של המרשמלו והקורנפלקס לא עבד לי 🙁
באמת? איזה באסה. אני אנסה גם.
הן לא בלתי אכילות, כן? זה עוגיות. ויש בזה מרשמלו. זה טעים. אבל זה לא טעים כמו העוגיות שוקולד צ'יפס הרגילות שלנו. תספרי איך יצא אצלך.
טוב, לא אמרתי בלתי אכילות. אני אספר. אבל בינתיים, תביאי מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס שלכם.
זה קל: אני משתמשת במתכון של מרתה (יש לה שתי גרסאות, אני עושה את הגרסה הרכה)