גבעות עדשים ותרד

אתמול הכנתי לנו ארוחה אדומה לכבוד טו באב: סלט סלק, כיסני לבנה (ביוזמתי הוספתי להם סלק, ככה שהם יצאו ורודים) בעגבניות, לזניה חצילים ופלפלים ועוגת שזיפים. יצא מאד מאד טעים וקיטש מוחלט. במהלך הבישולים גיליתי דבר שדי הסעיר אותי: גם ספרי בישול אינם ערובה להצלחת המתכון. אנחנו בדרך כלל מבשלים מהאינטרנט, ושם לא תמיד אפשר לדעת אם עומד מולך מקור סמכות. יש כאלו שאתה סומך עליהם. יש כאלו שאתה יודע לא לסמוך עליהם. אבל יש הרבה כאלו שהם בין לבין, ואי אפשר לדעת אם אפשר לסמוך עליהם עד שמכינים את המתכון. הייתי בטוחה שברגע שאתה משקיע כסף בספרי בישול, זה אומר שהמתכון נכון בכמויות שלו ובהנחיות שלו. לא ממש כך. עוגת השזיפים כה עלתה על גדותיה, שלרגעים הבית שלנו נראה כמו הבית של המכשפה מהנזל וגרטל. ולשמן הזעתר כלל לא היה טעם של זעתר. אם כך, הבוקר אני חוזרת בגאווה לאינטרנט, בהכנה לארוחה הירוקה שלנו. המתכון והתמונה של "שיגעון תבנית המאפינס".

חולה על דברים לא בצורה שאמורה להיות להם

רכיבים ל-10-12 מאפינס גדולים

  • 0.5 כוס עדשים ירוקות או חומות
  • 0.5 קילו תרד, ללא הענפים
  • 0.5 כוס ריקוטה
  • 0.5 כוס פרמז'ן
  • 2 ביצים גדולות, טרופות
  • 0.25 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מביאים את העדשים ושתי כוסות מים לרתיחה בסיר בינוני, ומבשלים עד שהעדשים רכות, כ-20 דקות. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. במעבד מזון קוצצים תרד. מוסיפים ריקוטה, פרמז'ן, ביצים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את העדשים הרכות והמסוננות
  3. מחלקים בצורה שווה בין 10-12 קעריות מאפינס. אופים כ-20-25 דקות

2 תגובות בנושא “גבעות עדשים ותרד”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *