קינואה עם עגבניות ושעועית שחורה

לאחרונה קראתי את הפוסט המהמם הזה, שכולל סקירה מדוקדקת של אוכל הרחוב במקסיקו. נשמע שהאנשים האלו גרים ברחוב, כמו שאני אוהבת ואוכלים כל שלוש שעות, כמו שאני אוהבת גם. למרבה הצער, מסתמן שלא אגיע בקרוב לטעום את המקור, כי מקסיקו אפילו לא נמצאת בעשירייה הפותחת של היעדים המבוקשים בבית זה. אז אני חייבת להסתפק בתחליפים. המתכון ותמונה של epicurious.

לא נעים לי להגיד את זה, אבל קצת זה מנחם שאפילו לאתר כה מכובד יוצאת לפעמים תמונה שמטשטשת מן הסדר הטוב

רכיבים ל-4 מנות

  • 2 כפות גרידת לימון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חמאה, מומסת ומצוננת
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס קינואה
  • 1 קופסת שעועית שחורה, שטופה ומיובשת
  • 2 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 0.5 כוס כוסברה טרייה, קצוצה

אופן ההכנה

  1. מערבבים גרידת לימון, מיץ לימון, חמאה, שמן, סוכר, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל בקערה
  2. שוטפים את הקינואה במים קרים שלוש פעמים
  3. מבשלים את הקינואה בסיר בינוני עם מים רותחים מומלחים, ללא מכסה, עד שהיא כמעט רכה, כעשר דקות. מייבשים במסננת ואז מניחים את המסננת בסיר עם סנטימטר וחצי של מים חמים, בלי שהמים נוגעים בתחתית המסננת. מכסים את הקינואה במגבת מטבח מקופלת ואז מכסים את הסיר במכסה. מאדים על אש בינונית עד שהקינואה רכה, תפוחה ויבשה, כעשר דקות. מסירים את הסיר מהאש, פותחים את המכסה ומניחים לעוד חמש דקות
  4. מוסיפים את הקינואה לרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר הרכיבים ומלח ופלפל. אוכלים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *