ריזוטו דלעת

בשבת עשינו סשן בישולים שנמשך כמה שעות. סתם, בשביל הכיף. הכנו דגים ברוטב חריף, פשטידה של בורגול ופטריות, סלט חצילים קלוייים, סלט סלט, קראמבל תפוחים ועוד, ככה, כי לא היה לנו משהו יותר חשוב לעשות וכי רצינו להיות במטבח. חוץ מאלה, הכנו גם ריזוטו דלעת, כדי שיהיה גם מה לקחת לעבודה מכל האוכל הזה. המתכון מבוסס בצורה חופשית על מתכון הריזוטו הבסיסי (והמעולה) של ג'יימי אוליבר, שמאז שהכנתי אותו בפעם הראשונה, הפך למתכון הריזוטו המנצח.

רכיבים (6 מנות)

  • ליטר וקצת ציר (ירקות / עוף / דגים, מה שאתם אוהבים)
  • 75 גרם חמאה
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם אורז עגול לריזוטו
  • 200 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות יין לבן  או ורמוט יבש
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחר גרוס

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול, מחממים מעט חמאה (כ 25-30 גרם) ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את קוביות הדלעת  ומטגנים ביחד כעשר דקות, עד שהדלעת רכה אבל לא רכה מדי. מוסיפים את האורז ומגבירים את האש.
  2. מטגנים את האורז בחמאה תוך כדי ערבוב במשך כדקה, עד שהוא נהיה קצת שקוף. מוסיפים את היין הלבן או הוורמוט וממשיכים לערבב (לנו לא היה, והתעצלנו ללכת לקנות).
  3. כשהיין נספג באורז, מוסיפים מצקת אחת של ציר ומלח.  מנמיכים את האש, וממשיכים לערבב. כשהמצקת הראשונה של הציר נספגה, מוסיפים את הבאה אחריה וממשיכים לערבב. ככה במשך כרבע שעה – עשרים דקות, עד שהריזוטו רך אבל עדיין ניתן לנגוס בו. בזהירות מוודאים שהתיבול לטעמכם, ומתקנים אם צריך. אם בשלב הזה כבר נגמר לכם הציר, מים רותחים.
  4. כשהריזוטו רך, מורידים מהאש  ומוסיפים את שארית  החמאה חתוכה לקוביות, ואת גבינת הפרזמן. מערבבים היטב. מכסים את הסיר ונותנים לו לנוח למשך 2 דקות. אוליבר טוען שזה החלק הכי חשוב בהכנה של הריזוטו, ומהניסיונות שלי, הוא צודק. אוכלים בסמוך להכנה.
ברקע: קערה חדשה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *