סלט פול ירוק, קישוא צרוב, וקרוטוני שום

בעניין הפול. יש את התהליך הרגיל המייגע. לוקחים את התרמילים, מוציאים מהם את הפולים ומבשלים עד שהם רכים, איזה חצי שעה. אחר כך מצננים את הפולים ומקלפים אותם מקליפתם. זה טעים נורא. אבל זה מתאים לקצב חיים מסויים, ובעיקר לנשים שיכולות להושיב את בעליהן עם קערת פולים ולהורות להם לקלף. נסיתי לעשות את זה עם יושב הבית, אבל זה נגמר בזה שהוא הכריז על תחרות קילוף, ממנה פרש אחרי רבע דקה בתואנה שאני גם ככה הרבה יותר מהירה ממנו. ככה זה, אני חיה עם תום סויר. בכל אופן, אפשר לחסוך את כל זה אם קונים פול ירוק קפוא. אפילו הטעם שלו סביר. המתכון והתמונה של "מאכלים רציניים".

מרקם מרקם, מלא מרקמים
מרקם, מרקם. מלא מרקמים

רכיבים לשתי מנות

  • 1.5 כוסות פול מוכן לאכילה, שהם כחצי קילו תרמילי פול
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, מחוצות
  • 1 כף טימין מיובש
  • כמה פרוסות של בגט יבש, חתוכות לקוביות
  • 2 קישואים
  • 0.5 כוס עלי נענע
  • 0.5 כוס קילופי פרמז'ן
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים 2 כפות שמן זית עם שן שום, טימין וכפית מלח. מוסיפים את הלחם ומוודאים שהוא מכוסה בשמן. אופים 10 דקות ומערבבים באמצע פעם אחת
  2. קוצצים את קצה הקישואים וחותכים אותם לפרוסות. מזלפים שמן זית וקצת מלח. מחממים מחבת לצלייה על אש גבוהה ומטגנים את הקישואים בערך שתי דקות מכל צד, עד שהם מבושלים אבל לא רכים. מצננים וחותכים לקוביות
  3. מערבבים קישואים, פול, נענע, שום, מיץ לימון וכף שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקערות. מלמעלה מוסיפים קרוטונים וגילוחי פרמז'ן

4 תגובות בנושא “סלט פול ירוק, קישוא צרוב, וקרוטוני שום”

  1. i'd love to try this one if i could get my hands on anything that resembles broad beans… a short internet research calims you can grow it in dk, so maybe next year fro our own garden! 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *