קעריות חסה יווניות

החום. החום הוא בעיה לבישול. אפשר לשרוד אותו בישיבה מול המחשב. אפשר לשרוד אותו בבית קפה. אפשר אפילו לשרוד אותו בטיול ערבית קצר, אם הטיול מתרחש ליד הים. אבל אלוהים, למי מתחשק להיות ליד הסירים או ליד התנור בחום הזה? למרבה המזל, החום מגיע גם לאמריקה, ולכן הבלוגוספירה באנגלית רוחשת בהצעות לפינוקי קיץ. אחד הלהיטים הגדולים הוא קעריות חסה. יעני, לוקחים עלי חסה פריכים, ושמים בהם דברים. זו צורת הגשה משמחת מאד עם אינספור אפשרויות. יש פה דוגמה אחת. המתכון והתמונה של "אוכל ניחומים פשוט".

אני רוצה כזה כבר עכשיו

רכיבים

  • 2 עגבניות, מפולטות וקצוצות
  • 0.25 בצל אדום, קצוץ דק
  • 0.5 פלפל ירוק, מנוקה וקצוץ
  • 2 כפות צלפים
  • 0.25 כוס זיתי קלמטה
  • 100 גרם פטה
  • 250 גרם פסטה דקה מבושלת
  • 2 חזות עוף (שבבית הזה יהפכו לטופו, כמובן)
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • שן שום מרוסקת
  • חסה, שנשטפה במים קרים ויובשה

אופן ההכנה

  1. מניחים את העוף או הטופו במיץ לימון, שום, ושמן זית
  2. מכינים סלט יווני. מערבבים פטה, עגבניות, בצל אדום, פלפל ירוק, מלפפון, צלפים, זיתים, שתי כפות שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומצננים במקרר
  3. מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים לארבע דקות. מייבשים ושמים בצד
  4. מוציאים את הליבה של החסה. נועצים סכין לעומק של כשלושה סנטימטרים מהבסיס ומסובבים אותו בעיגול סביב הליבה עד שהיא יוצאת. מניחים במים קרים מאד לחמש דקות. מייבשים היטב ומתחילים להוציא את העלים או את הקעריות
  5. מטגנים את העוף או הטופו עד שהם מוכנים
  6. לוקחים עלה חסה, שמים קצת פסטה, עליה קצת ירקות ומעליהם טופו. אוכלים מאד בתיאבון

4 תגובות בנושא “קעריות חסה יווניות”

  1. הבעיה העיקרית עם מתכונים "קלילים ומרעננים" מסוג זה הוא שאני מזיעה רק מאורך רשימת המרכיבים וכמות השלבים הממוספרים במתכון (כל מספר מעל 2 כבד לי. ככה זה כשאין מזגן). אבל אם היתה מנה כזאת בקפה מתחת לבית, אין ספק שזו היתה הבחירה שלי.
    בינתיים אני מסתפקת במתכון הקליל הבא:
    חציל (בלדי שמנמן, מבריק, קל ומפתה שהופיע פתאום בפינת הירקות העלובה במכולת).
    תנור.
    טחינה.
    יוגורט.
    משום מה נראה לי שעד שהוא יהיה מוכן יהיה לי חם מכדי לאכול אותו.

  2. הדס, לדעתי הוכחת שמזגן מקרטע של דירה שכורה מאפשר לך לאכול 🙂

    הילי, באופן כללי אין לי בעיה עם מתכונים מרובי שלבים, אבל הפעם יוצא שאת צודקת, היה טעים אבל עשה מלא מלא כלים :-). בנוגע לחציל, על אש גלויה. די לאימה מריח חצילים או מקצת לכלוך על הגז.

  3. זו לא אימת ליכלוך ולא ריח חצילים (ריח חצילים שרופים? איך זה שעוד לא הוציאו בושם כזה?) פשוט אין לי גז. כל הבישולים שלי מתרחשים על פלטה חשמלית וטוסטר אובן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *