עוגיות תפוזים וסומאק

חשק עז לאפייה תקף אתמול את יושבת הבית וגרם לה לאלתר משהו מבצק עלים ושוקולד צ'יפס, שלא היה מבייש את ילדים מבשלים. אבל אולי במקום לאלתר, צריך למצוא מתכונים קצת יותר אלגנטיים. המתכון והתמונה של "חלוצה בריטית".

אל תגלו ליושב הבית שסומאק זה בעצם תחליף לימון

רכיבים ל-22-24 עוגיות

  • 125 גרם חמאה
  • 55 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם קמח
  • 30 גרם קמח תירס
  • 50 גרם פולנטה
  • גרידה משני תפוזים
  • סומאק


אופן ההכנה

  1. טורפים את החמאה, סוכר, וגרידת תפוזים עד שהתערובת חיוורת ותפוחה
  2. מוסיפים את הפולנטה וטורפים דקה נוספת
  3. מקפלים פנימה את הקמח וקמח התירס
  4. מעבירים את הבצק לניילון נצמד ויוצרים נקניקיה בקוטר שלושה סנטימטרים. מקררים שעה
  5. מוציאים מהניילון הנצמד ומגלגלים באבקת סוכר. מחזירים לניילון הנצמד ולמקרר כשעתיים, עד שהנקניקיה קשה
  6. מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים נייר אפיה בתבנית
  7. חותכים פרוסות בעובי חצי סנטימטר , מגלגלים שוב באבקת סוכר ומניחים בתבנית. מפזרים מלמעלה סומאק
  8. אופים 12 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *