קרפ תפוח אדמה

יושב הבית לומד. כשיושב הבית לומד הוא עצבני. כל העת עוברות מעל לראשו בועיות קומיקס כאלו, רק שאצלו זה יותר לוח דיגיטלי שמוארות בו נוריות אדומות שיוצרות מילים, כמו בחנויות בבן יהודה, ככה שיהיה קל יותר לקרוא מרחוק. ממש אפשר לראות איך הוא חושב: הייתי יכול להיות במטבח ולהכין אוכל טעים במקום כל השטויות האלו. או: יאללה, איזה שעמום. או: אני רוצה לשתות ויסקי, ולא להיות מול המחשב יותר לעולם. מדי פעם הוא הולך למטבח לקצת קורנפלקס, ואז חוזר לשולחן והלוח הדיגיטלי חוזר לשדר. אי לכך, יש להכין לו אוכל רך ומנחם. המתכון והתמונה של יקירינו מ"תפוח אדמה יומי".

עם קצת צזיקי או ראיטה ליד, זה יהיה מעולה

רכיבים ל-10-12 קרפים

  • 300 גרם תפוחי אדמה, בערך שניים לא גדולים
  • 1 שן שום גדולה, מקולפת וחתוכה ל-3-4 פיסות
  • 140 גרם קמח
  • כפית מלח
  • כפית כמון
  • 3 ביצים
  • 150 גרם שמנת חמוצה או יוגורט
  • 300 גרם חלב
  • 2.5 כפיות פלפל חריף (aleppo)
  • כפית אורגנו מיובש
  • חמאה לטיגון

אופן ההכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי סנטימטר או שניים
  2. מביאים מים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים מלח, שום ואת תפוחי האדמה
  3. מנמיכים את האש ומבשלים, מכוסה, כ-12-15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים למגע מזלג
  4. כאשר תפוחי האדמה מוכנים, מייבשים אותם היטב. מועכים אותם בעזרת מועכן או במזלג. מצננים בזמן שמכינים את שאר הרכיבים
  5. בקערה גדולה טורפים קמח, קצת מלח וכמון
  6. בקערה גדולה אחרת, טורפים ביצים ושמנת חמוצה
  7. מוסיפים את תפוחי האדמה לביצים, ומוסיפים את הקמח. מערבבים
  8. מוסיפים בהדרגה את החלב עד שמגיעים לתערובת בסמיכות של שמנת. אם התערובת מלאה מדי בגושים, מעבירים דרך מסננת
  9. מוסיפים את הפלפל החריף והאורגנו ומערבבים
  10. אם הרעב אינו דוחק, מניחים את התערובת מכוסה ל-15-30 דקות לפני הבישול
  11. מחממים מחבת על אש בינונית גבוהה, וכאשר היא חמה מוסיפים כפית חמאה. כאשר החמאה נמסה מוסיפים מצקת מלאה בלילה למחבת ומניעים אותה מצד לצד כדי ליצור משטח דק של תערובת. מבשלים דקה או שתיים עד שהצד התחתון משחים, ואז הופכים ומבשלים עוד דקה שתיים. מגישים תוך כדי הכנה או ששמים בתנור שיישאר חם
  12. אוכלים ככה או עם גבינה מומסת

תגובה אחת בנושא “קרפ תפוח אדמה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *