טארט כרישה, פטריות וגבינה

הבית של יושבי הבית עובר שינויים. דג נוסף למשפחה. הוא אדום וקטן וחמוד וקוראים לו איליה. יושבת הבית מודדת על עצמה את תלבושת הסופרת. ומורידה. ושוב מודדת. ושוב מורידה. ככה ששעות רבות ביום היא יושבת במקום וראשה בעננים גבוהים גבוהים. יושב הבית לומד לומד לומד ובסתר מודד על עצמו את תלבושת בוגר אוניברסיטה. ומוריד. ושוב מודד. ככה שהימים מלאי התרגשות והמטבח הוא המקום משרה השלווה ביותר. בהתאם, יש היום הצעת הגשה או מתכון, שהוא נעים להכנה, ומתאים לארוחות רגילות מול השולחן עם סלט, לנשנוש למידה וכן לארוחת ערב מאוחרת שאחרי חגיגות אלכוהול. הפעם אפילו עשיתי אותו בעצמי לפני שהגיע לפה והוא אכן מוצלח. המתכון והתמונה "חיי אוכל".

מומלץ גם למרוח ממרח בצל, אם במקרה קניתם כזה בברצלונה

רכיבים

  • 1.3 קילוגרם כרישה, חתוכה דק (או כרישה אחת גדולה גדולה)
  • 2 כפיות עלי טימין (או מרווה)
  • 1 עלה דפנה
  • 0.5 כוס ציר עוף (או מים)
  • 1 כפית מלח
  • 0.75 כפית פלפל שחור
  • 0.3 כוס שמנת לבישול
  • 85 גרם גבינת עזים רכה, מפוררת (או צפתית)
  • 200 גרם פטריות, מנוקות וחתוכות גס (אני עשיתי עם פטריות יער + שמפיניון)
  • קמח
  • בצק עלים מופשר

אופן ההכנה

  1. במחבת גדולה ממיסים שתי כפות חמאה על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הכרישה ומאדים עד שהיא שקופה, כ-4-5 דקות. מוסיפים את הטימין, עלה הדפנה, ציר העוף, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל. מנמיכים את האש, מכסים ומאדים עד שהפטריות כמעט רכות, כ-15 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים כמעט מתאדים, כ-15 דקות נוספות. מסירים מהאש ומוציאים את עלה הדפנה
  2. מעבירים את הכרישה לקערה. מערבבים פנימה את השמנת ואת הגבינה
  3. במחבת ממיסים כף חמאה נוספת על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הפטריות, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל, ומאדים עד שהפטריות רכות, כ-3-4 דקות
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית של 25*30 בנייר אפיה. מרדדים את בצק העלים לשלושת רבעי מעוביו המקורי ומניחים על התבנית. מפזרים את תערובת הכרישה ומותירים רווח של סנטימטר וחצי בדפנות. מקפלים את קצות הבצק על הסנטימטר העודף ליצירת טארט. אופים עד שהבצק מתנפח ומזהיב, כ-15 דקות. מפזרים מעל את הפטריות ואופים חמש דקות נוספות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *