נודלס, הגרסה הקוריאנית הקרה

חם. חם בשבע בבוקר. חם בשמונה בבוקר. והמילה חם לא יכולה אפילו להתחיל לתאר את מה שקורה בשתיים בצהריים. רק בחמש ככה מתחילה להסתנן איזו רוח מהים, מפיחה בחיים בווילונות הלבנים שלנו, והולכת לדרכה בערך חצי יממה לאחר מכן. אבל בנאדם צריך לאכול משהו, ולא רק גלידת עוגת גבינה עם תות של האגן דאז. אז פניתי לעזרה לחבריי מהמזרח, כי ידעתי שהם יוכלו להמציא משהו עם נודלס קרים. אין על אטריות קרות. והפעם, קוריאה. המתכון והתמונה של "The Kitchn".

המילה slurp גורמת לי לקנא באנגלית כפי שקורה לי רק לעתים רחוקות

רכיבים לשתי מנות
לציר

  • 4 כוסות ציר ירקות
  • סנטימטר וחצי של ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ
  • שן שום, קלופה וקצוצה
  • בצל ירוק אחד, קצוץ לחתיכות של סנטימטר וחצי
  • 0.25 כוס חומץ לבן
  • 5 כפיות סוכר
  • 2 כפיות סויה

תוספות

  • 1 מלפפון קטן
  • 100 גרם צנונית
  • 1 אגס קטן
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • כפית חומץ
  • ביצה
  • 0.5 כוס קרח כתוש

נודלס

  • 120 גרם אטריות סובה (או אטריות קוריאניות, שמעולם לא ראיתי אז אני לא יודעת מה זה אומר)

אופן ההכנה

  1. מכינים את הציר. מערבבים את חומרי הציר בסיר גדול. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים, ללא מכסה, חצי שעה. מסננים ומצננים במקרר לפחות שעה
  2. מכינים את התוספות. מז'לייאנים את המלפפון, מתבלים ברבע כפית מלח, חצי כפית סוכר וחצי כפית חומץ ומניחים בצד.
  3. מקלפים את הצנונית וחותכים לפרוסות דקות. מתבלים ברבע כפית מלח, חצי כפית סוכר וחצי כפית חומץ. מניחים בצד
  4. מקלפים את האגס וחותכים לג'וליאנים או לפרוסות דקות. מערבבים עם רבע כפית מלח כדי למנוע השחרה
  5. מבשלים את הביצה לכדי ביצה קשה, מקלפים וחוצים
  6. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. שוטפים במים קרים ומפרידים אותן בידיים. מייבשים לחלוטין
  7. מגישים. מחלקים את האטריות בין שתי צלחות, מוזגים בערך שתי כוסות ציר לכל קערה. מוסיפים קרח כתוש ומסדרים את התוספות מעל האטריות. מפזרים שומשום מעל. מגישים עם חרדל שאותו מוסיפים הסועדים לפי טעמם

4 תגובות בנושא “נודלס, הגרסה הקוריאנית הקרה”

  1. יא אלוהים, כמה עבודה זה נראה. זה מזכיר לי מרק נודלס חם וחריף, בתחילת אוגוסט, בפינת רחוב אחת בוויאנטיין. טעים.

  2. אני לא חושבת שזה יעבוד עם חם. זה אמור להיות סוג של סלט.

    ולא, חומץ לבן הוא לא חומץ בן יין. יש כל מיני סוגים, אבל כאן הכוונה היא לחומץ אורז, שאפשר להשיג בכל מקום עם מדף למוצרי אסיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *