קאפקייקס קטיפה אדומה

איילה, הדודה הכי חביבה על האחיינים שלי, גילתה שיש לנו בלוג בישול ומייד התנדבה לתרום לנו את מתכון הקאפקייקס קטיפה אדומה שהרכיבה בעמל רב.

את עוגת הרד וולווט הראשונה שלי פגשתי בחגיגת 4th of July בעיירה קטנה באוהיו. בתור אחת שגם אם יש לחם, אוכלת עוגות, מיד נמשכתי לעוגה המרהיבה המצופה קרם שמנת מבריק ומקושטת בסוכריות אדומות, כחולות ולבנות שיוצרות את דגל ארצות הברית. למרבה הפלא, בסיס העוגה הקסים אותי לא פחות מהציפוי- בסיס בעל צבע אדום עשיר, מרקם קטיפתי וטעם שמזכיר עוגת שוקולד משובחת.
שנתיים עברו מאז ביקורי האחרון בארצות הברית, הקרייבינג לטעום שוב מהתענוג האדום הזה הודחק, כשלפתע, תוך דפדוף בעכבר העיר, גיליתי ביקורת על קאפקייקסיה חדשה בתל אביב שמגישה קאפקייקס בטעם רד וולווט! האושר שלי הגיע לרמות חדשות ומנגנוני הריור החלו לעבוד וישר שמתי פעמי ל"ויולה'ס קאפקייס" שם זכיתי לטעום שוב את הרד וולווט שלי, הפעם בצורת קאפקייק (עוגה אישית) יפהפה.
אחרי כמה ביקורים החלטתי שהגיע זמן לעשות זאת בעצמי, ערכתי תחקיר מעמיק שכלל צפייה באינספור סרטונים ב-you tube, קריאת עשרות מתכונים וחיפוש אחר התחליפים הישראליים המושלמים למרכיבים הכה-אמריקאים.
גיליתי שאת הצבע האדום קיבלה העוגה בגלל סוג הקקאו שנהגו להכין אותה ממנו, שילוב עם המרכיבים הנוספים בתערובת העוגה גרמו לתגובה כימית שצבעה אותה באדום (היום פשוט משתמשים בצבע מאכל). וגיליתי שאחרי שמכינים קאפקייקס, מקשטים אותם ומגישים לאורחים, העוגה, מגונדרת ככל שתהיה, doesn't stand a chance!

הבת של אחותי ושל אחיה. AKA דריה המהממת

רכיבים

  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 120  גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
  • 2 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 1/3 2 כוסות קמח
  • 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½  כפית מלח
  • 1 כוס רוויון
  • ½ 1 כפות צבע מאכל אדום (לא מהסוג הזול שמוכרים בסופרים, מומלץ לרכוש צבע מאכל טבעי!)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כך חומץ בהיר

לקרם השמנת:

  • 120 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
  • חבילת גבינת שמנת של פידלפיה (בטמפרטורת החדר), (אחוז השומן הגבוהה והסמיכות בגבינה משפיעים מאוד על המרקם).
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • שלל קישוטים, סוכריות וכל העולה על רוחכם.

הכנה

  1. מחממים תנור ל180°
  2. במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הסוכר והחמאה במהירות בינונית למשך 3 דקות עד שהתערובת קלילה ואוורירית, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך ערבוב וממשיכים לערבב עד לתערובת אחידה
  3. בקערה ענקית מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. בקערה קטנה טורפים את הרוויון, תמצית הוניל, החומץ, וצבע המאכל. מוסיפים רבע מהתערובת היבשה לקערת המיקסר ומערבבים, שליש מהתערובת הרטובה ומערבבים וחוזר חלילה כאשר מסיימים עם החומרים היבשים. לאורך כל התהליך יש להקפיד לאסוף מידי פעם, עם לקקן, את כל מה שנצמד לתחתית קערת המיקסר ולצדדים
  4. מוזגים לתוך תבנית שקעים מרופדת מנז'טים מתאימים לאפייה, לעומק של  1/3-1/2. (הכי קל למזוג את הבלילה עם כף גלידה). מכניסים לתנור ואופים בין 18-22 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא נקי. יש לסובב את התבנית לאחר 15 דקות כדי לוודא אפייה אחידה. לאחר צינון של דקה מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת מתכת להתקררות
  5. הציפוי: במיקסר או במערבל מערבבים יחד את גבינת השמנת החמאה, תמצית הווניל  ומוסיפים את אבקת הסוכר לאט לאט. טועמים תוך כדי כדי לוודא שמספיק מתוק. מוזגים לתוך שקית זילוף ומתחילים לקשט!
  6. את הקאפקייק אוכלים ביום ההכנה. אם נשאר, מה שבדרך כלל לא קורה, שומרים במקום מוצל וקריר. רצוי מאוד לא במקרר כי זה פוגע במרקם.

10 תגובות בנושא “קאפקייקס קטיפה אדומה”

  1. אח אח , גם אתם האנשים הנופשים לא זונחים את אהבתכם לאוכל גם כשאתם אמורים להיות מוקפים בסנגריות ופאיות.

    כל הכבוד !

  2. יש לי רק ביקורת אחת מאוד קשה 🙂
    זו הפעם השנייה שאני מכינה את המתכון הזה והקקאו הופך את הקאפקייקס לחומות, ולא אדומות, וזה מבאס.

  3. תשמעי
    זה יצא כמו לחם אבל מצד שני שמנו רק כוס סוכר
    זאת הייתה כנראה טעות.
    אבל מצד שלישי בנגלה השנייה שמנו עדשים ואנחנו עדיין מחכות לראות מה ייצא.
    ומצד רביעי נכתוב עוד תגובה ברגע שהלחמים ייצאו.
    בברכה, אייל שני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *