סובדיקו

יש אמהות, מפורסמות באיכות המטבח שלהן. אחרות, ייזכרו לעד בזכות תזמון ומנה אחת מנצחת. ביום חמישי, דקה אחרי שהבטחתי לה שקשוקה ראויה לארוחת הערב,  נזכרתי בסובדיקו (subediko) של שושי. כל יום חמישי בערב, בערך באותה שעה, היא היתה מוזגת לנו, מתוך סיר אמייל לבן את התבשיל הזה, תערובת מרגיעה של עגבניות, פלפלים, גבינה,קצת חריף, חלה שקורעים בידיים ותזמון מושלם.

כמה שניסיתי, לא הצלחתי למצוא איזכור למנה הזאת באינטרנט. אבל האופי בלקני מאוד, ולכן גם מאפשר פרשנויות שונות וגרסאות שעוברות מאמא לבן, ומבן לחבר (תודה, אבי 😉 ). אני עשיתי ככה:

המצרכים – 2 מנות נדיבות

  • 1 פלפל ירוק, קלוי
  • חצי פלפל אדום חריף, טבעות (לא חובה)
  • 4 עגבניות גדולות (6 בינוניות)
  • שן שום, פרוסה
  • כפית וקצת פפריקה
  • גבינה מלוחה פשוטה – חמד או צפתית במליחות עדינה
  • שמן

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפל על אש גלויה. מצננים, קולפים ופורסים לרצועות דקות (כחצי סנטימטר) וארוכות. בזמן שהפלפל על האש, קולפים את העגבניות וקוצצים לקוביות קטנות.
  2. בסיר גבוה וצר, מחממים מעט שמן. מטגנים קלות את הפפריקה והשום. נזהרים לא לשרוף. מוסיפים את רצועות הפלפל והפלפל החריף, ומטגנים על אש נמוכה כ-5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העגבניות, על מיציהן, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ 40-50 דקות, עד שרוטב העגבניות מצטמצם ומסמיך.
  4. כחמש דקות לפני ההגשה, זורקים פנימה את קוביות הגבינה
  5. אוכלים מייד, עם כף ועם חלה טרייה

נוסטלגיה. באלוהים

3 תגובות בנושא “סובדיקו”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *