צ'ורוס

יושבי הבית לא מראים כלום. פוקר פייס, עאלק. אבל בפנים הם נרגשים לגמרי. עוד שבוע הם בספרד, בפסטיבל מוזיקה שיושב הבית חולם עליו מאז שהיה עוד יותר ילד ממה שהוא עכשיו. הכרטיסים כבר נרכשו. הלינה כבר מוסדרת. אתרי האינטרנט עם המסעדות המומלצות והסברים על טאפאס כבר הודפסו וסודרו במעטפת נייר חומה. כעת רק הזמן צריך לעבור. כדי שהוא יעבור מהר יותר, מצאתי מתכון ספרדי, שאחראי לפחות ל-2 ממאתיים חמישים אלף הקילוגרמים שהוספתי למשקלי כשהייתי בברזיל. המתכון והתמונה של "תראו מי גם מבשל".

מאד לא מתאים לדיאטה שיושבי הבית שוקדים עליה

רכיבים

  • 150 מיליליטר חלב
  • 150 מיליליטר מים
  • 3 כפות סוכר (אופציונלי)
  • 0.5 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
  • 100 גרם קמח
  • 2 ביצים
  • שמן לטיגון עמוק
  • 25 גרם אבקת סוכר
  • 0.5 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה

  1. מביאים את המים והחלב לרתיחה בסיר. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל ומערבבים היטב
  2. מסירים את הסיר מהאש ומייד מערבבים פנימה את הקמח בתנועות נמרצות בעזרת כף מעץ או מטרפה. מערבבים עד שהתערובת חלקה ומניחים להצטנן
  3. מביאים את השמן לטיגון עמוק לרתיחה
  4. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, וטורפים היטב, עד שנוצרת תערובת אוורירית אבל לא קשה מדי. היא אמורה ליפול מהכף בקלות
  5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם ראש כוכב. מזליפים רצועות ארוכות או דיסקים של תערובת לשמן
  6. מטגנים משני הצדדים כחמש דקות ומייבשים במגבת נייר. הצ'ורוס אמורים להיות קריספיים
  7. מערבבים את הקינמון ואבקת הסוכר ומפזרים על הצ'ורוס. אפשר גם לטבול אותם בשוקולד או בריבת חלב

3 תגובות בנושא “צ'ורוס”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *