סלט רחוב מקסיקני

אחרי נסיונות חוזרים ונשנים, אני חושבת שאתמול הגעתי לדרגת אליפות בסלט פפאיה ירוקה. הפפאיה הייתה ירוקה כמו שצריך הפעם (ועקשנית, וואי איך עקשנית. הייתי צריכה לקרוא לנדב שיז'לייאן אותה), הבאתי אותה בצ'ילי כמו תאילנדית אמיתית, ויחד עם העגבניות שהיו מתאימות בול למכתש ועלי, היא יצאה כל כך טעימה שהתחשק לי עוד ועוד. אבל! למודת ניסיון שכמוני, לא אכלתי הכל. אני מפולניה והבטן שלי גם. לכבוד הרמה החדשה שלי בסלט פפאיה ירוקה החלטתי להביא לפה סלט שנראה כמו הגרסה המקסיקנית לאותו שילוב טעמים. המתכון והתמונה של ג'יימי אוליבר. ג'יימי אומר שהכוסברה, הבצל והכרוב הלבן הם הבסיס מחוייב המציאות. שאר הירקות הם בהתאם לעונה ואפשר גם שומר או אספרגוס.

ככה גם לא צריכים את האיש הלא כל כך נחמד שמוכר פפאיה ירוקה בשוק

רכיבים

  • 0.5 כרוב לבן קטן
  • 0.5 כרוב סגול קטן
  • כ-10 צנוניות קטנות, בפרוסות דקות
  • 2 גזרים, קלופים ובפרוסות דקות
  • צרור גדול של כוסברה, קצוצה דק
  • 2 פלפלים חלפיניו, קצוצים דק
  • 1 בצל אדום, קלוף וקצוץ דק
  • שמן זית
  • מיץ מ-2-3 לימונים
  • מלח ים

אופן ההכנה

  1. הכי טוב עם מעבד מזון או מנדולינה. אם אין, עובדים כמו כלבים בחיתוך. חותכים לרצועות דקות את הכרוב הלבן והאדום בשתי קערות נפרדות. את הכרוב הלבן מערבבים עם הצנוניות, הגזרים ורוב הכוסברה. מערבבים היטב ואז מגבירים את הטעמים עם הצ'ילי, הבצל וכמה מזיגות הגונות של שמן זית. מוסיפים את רוב מיץ הלימון וקמצוץ נאה של מלח. מערבבים וטועמים. מתקנים את התיבול; מוסיפים עוד ניחוח עם הכוסברה, עוד חריפות עם הצ'ילי ועוד חמיצות עם יתרת הלימון. עד שמגיעים בדיוק לטעם הנכון
  2. כשמרגישים שמחים עם הסלט, מוסיפים את הכרוב האדום, כדי שהוא לא יכתים הכל. מגישים מייד

2 תגובות בנושא “סלט רחוב מקסיקני”

  1. ככה? שום דבר על "איזה טעים היה הסלט שהכנת אתמול"? שום דבר על "איזה נחמדה את שאת מוצאת לנו עוד דברים טעימים לבית"? כלום?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *