ניוקי ריקוטה

בשנה שעברה, ההורים שלו הבטיחו לו ליומולדת מכונת פסטה. הרבה זמן לא קרה עם זה כלום. ואז, בפסח האחרון, ממש לפני היומולדת הבא שלו, הם קנו לו את מכונת הפסטה המבוקשת. הייתם חושבים שהוא ירוץ להכין מייד פסטה. אבל לא. המכונה יושבת שם, מעל הארון, סגורה בקופסתה, מבלי שעשינו ולא בדל של פוזילי. למה זה? אין לי מושג. אבל אולי אם אני אכין ניוקי, הוא ישתכנע 🙂 המתכון והתמונה של "שנבשל".

רכיבים

  • 1.5 כוסות ריקוטה
  • 0.5 כוס פרמז'ן מגוררת
  • 1 חלמון
  • 1.5 כפיות גרידת לימון
  • חצי כפית מלח
  • 1 כוס ושתי כפות קמח
  • 40 גרם חמאה

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים ריקוטה, פרמז'ן, חלמון, גרידת לימון ומלח עד שהם מעורבבים היטב. מנפים חצי כוס קמח לקערה ומערבבים בעדינות. מעבירים את התערובת למשטח מקומח ומנפים את יתרת הקמח מלמעלה. מערבבים בעדינות את הקמח לבצק בידיים, ולשים קלות עד שנהיה בצק (לא כדאי לעבד את הבצק יותר מדי כי הניוקי ייצאו קשים)
  2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מכל חלק יוצרים נחש באורך של ארבעים סנטימטרים. חותכים לחתיכות של סנטימטר וחצי. בעזרת מזלג, מגלגלים כל חתיכת בצק מהחלק האחורי של המזלג לשיניים בעזרת האצבע. מניחים בצד עד שעושים את כל החתיכות
  3. מביאים מים מומלחים לרתיחה בסיר. זורקים את הניוקי למים ומבשלים עד שהם צפים, כשתי דקות. מייבשים היטב ונפטרים מהמים העודפים
  4. ממיסים שתי כפות חמאה במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הניויקי ומטגנים צד אחד עד שהם מזהיבים, כשש דקות. מוסיפים כף נוספת של חמאה למחבת ומערבבים עד שניוקי מכוסים בחמאה. מגישים. אפשר גם עם רוטב, אם רוצים
הכי שבועות

3 תגובות בנושא “ניוקי ריקוטה”

  1. התמונה מכשפת מדי 🙁 אני רואה ניוקי-בננה-מרשמלוס-פופקורן.
    ואכן התרגום של שם הבלוג המקורי הוא משהו כמו תעתועים במטבח.

  2. שושי, מצחיק. אותי הם דווקא משמחמים, בדיוק בגלל שהם נראים כמו מרשמלו.

    נדב, קודם תחזור מהמגדל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *