עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

העוגיות האלו יש בהן משהו מחטאו של הדור כולו: לא יכולים לוותר על כלום. כולם רוצים להיות גם מצליחנים וגם שאנטי. גם לבקר בפסטיבלים נידחים של מוזיקה בעולם וגם להיות מנכ"לים. גם לעשות דוקטורט וגם ליהנות מספר ריגול טוב. אז ככה: אנחנו רוצים גם את הבריאות של שיבולת שועל, אבל לא יכולים לוותר על מתיקות השוקולד. זה הכל בגלל שהרגו לנו את פרויד, תאמינו לי.  אבל אני יודעת מה מטריד אתכם יותר מכל עכשיו, הרבה יותר מקשקושי הסוציולוגיה שלי, אתם רוצים לדעת אם מדובר בעוגיות רכות או קשות. ובכן, ניסיתי אותן, והן רכות. מאד טעימות. המתכון והתמונה של "ההתזה".

רכיבים ל-18-24 עוגיות

  • 0.75 כוס קמח
  • 0.66 כוס סוכר חום
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית וניל
  • 0.5 כפית סודה לשתייה
  • 0.75 כפית קינמון
  • קורט אגוז מוסקט – לא חובה
  • רבע כפית מלח
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 0.5 כוס שוקולד צ'יפס (אפשר גם צימוקים, אם מתעקשים)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה גדולה מערבבים סוכר, חמאה, ביצה ווניל לתערובת אחידה. בקערה אחרת מערבבים קמח, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. מוסיפים את הרכיבים היבשים לרטובים ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את שיבולת השועל והשוקולד צ'יפס
  2. בעזרת כפית מסדרים ערמות של עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות
ממש לבאיט בכרם התימנים

5 תגובות בנושא “עוגיות שיבולת שועל ושוקולד”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *