תפוחי אדמה בגינס. כן, בגינס

אני מחבבת אנשים שמתמקדים בדברים. הם חוקרים, הם בודקים, הם מנסים, הם לומדים, הם לומדים עוד קצת, הם נהיים מומחים. אני מחבבת אותם בעיקר בגלל שאני הכי לא כזאת. אין לי סבלנות להיות יותר מדי רצינית, ותמיד נראה לי שמשלב מסויים קוצו של יוד הופכת להיות רק קוץ בישבן (אה, יצאה לי בדיחה של אבאים). זו אחת הסיבות שאני אוהבת את הבלוג "תפוח האדמה היומי". בנאדם פותח בלוג בשביל לספר על מתכונים עם תפוחי אדמה. זו רצינות. הסיבה השנייה היא שהמתכונים שלו אחושילינג טעימים. והפעם אפילו עם אלכוהול.

רכיבים לארבע מנות תוספת או שתי מנות לאירי חובב תפוחי אדמה

  • 700 גרם תפוחי אדמה זהובים
  • 1 בצל גדלדל
  • 225 מיליליטר גינס
  • 25 גרם חמאה (קרה מאד, כי צריך לגרר אותה)
  • 150 מיליליטר שמנת לבישול
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. חותכים את תפוחי האדמה והבצל לפרוסות דקות בלי לשטוף את תפוחי האדמה במים
  3. יוצרים גילוחים של חמאה בעזרת פומפיה
  4. משמנים תבנית וממלאים בשכבות של תפוחי אדמה ובצל. מתחילים בבצל ומסיימים בתפוחי אדמה. יוצרים חפיפה בפרוסות תפוחי האדמה ומפזרים מלח על כל שכבה חוץ מהאחרונה
  5. מוזגים את הגינס על התפוחי אדמה ומפזרים מעל את גילוחי החמאה
  6. אופים 10 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 40 דקות נוספות
  7. מוציאים מהתנור, שופכים את השמנת באופן אחיד ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות
אני מתה כבר לנסות את זה

תגובה אחת בנושא “תפוחי אדמה בגינס. כן, בגינס”

  1. זה המתכון שיצא לא טוב? באתי להזכיר להזהיר, מכיוון שזכרוני החלש עובד ככה שבעוד חודש אזכור רק שדיברתן על איזה מתכון אירי של תפוחי אדמה, ואתפתה לנסותו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *