לחמניות בשעה

פעם פחדתי משמרים. ואז קראתי בספר לחמים של אורי שפט ש"ללחם אין באמת סודות, רק כללים קטנים שפעם היו ידועים לכול ועם השנים נשכחו". זה היה מאד מרגיע, והחלטתי ללכת על זה. ניסיתי את הפוקאצ'ה של שפט. היא לא יצאה נורא טעימה, אבל אני הייתי הכי גאה שיש. אחר כך לקחתי הפסקה ואז החלטתי שאני צריכה להכין לחמניות. אבל לא היה לי כוח לששים התפחות ושמונים שעות, אז מצאתי משהו שעושה קיצור דרך. זה משהו ששפט לא אוהב. הוא חושב שכדי ללמוד את הכללים, צריך לחזור עליהם שוב ושוב עד שאתה יכול להרשות לעצמך לעשות קיצורי דרך. אבל הוא לא גר במטבח שלי, אז הרשיתי לעצמי. זה יצא מהמם! הבצק היה רך וחייכני והלחמניות תפוחות ומעררות חיבה. ביחד עם הילד-עני של נדב, זו יצאה ארוחת הארוחות. המתכון והתמונה של "היה הייתה צלחת".

רכיבים ל-12-16 לחמניות

  • 1 כוס חלב
  • 0.5 כוס מים
  • 1 כף דבש
  • 60 גרם חמאה
  • 1 ביצה, בטמפרטורת החדר
  • 4.5 כוסות קמח (אני עשיתי חצי רגיל חצי מלא)
  • 2.25 כפיות שמרים יבשים
  • 1.5 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים חלב, מים, דבש וחמאה, עד שהחמאה נמסה. בודקים את הטמפרטורה. אם אפשר לגעת בבלילה, טורפים פנימה ביצה
  2. מערבבים שתי כוסות קמח, שמרים ומלח. מערבבים את התערובת לתערובת החלב. מוסיפים את יתרת הקמח, חצי כוס בכל פעם
  3. כאשר הבצק נאסף אל עצמו (הוא הופך לכדור רך) מוציאים אותו למשטח מקומח ולשים עד שהוא רך ואלסטי, כחמש דקות
  4. מחלקים אותו ל-12-16 חלקים שווים, בהתאם לגודל הלחמניה המבוקשת. יוצרים כדורים חלקים, משטחים אותם מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  5. מכסים ומתפיחים 30-35 דקות, עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן. אם רוצים, מורחים בביצה טרופה ומוסיפים שומשום, בצל מקורמל או מלח גס
  6. אופים ב-200 מעלות 10-12 דקות
מה שכן, הן מתייבשות ממש מהר

4 תגובות בנושא “לחמניות בשעה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *