ילד עני

יש שתי בעיות מרכזיות בעיסוק באוכל. האחת קשורה לכך שכשאוכלים הרבה, מעלים במשקל. אפשר לדבר על זה, אבל לא נעשה את זה עכשיו. השנייה קשורה בריגוש וברגישות. כלומר, בהרחקת סף הריגוש ובהגברת הרגישות. זה לא מספיק טרי, ההוא לא מספיק מדויק, שם יש יותר מדי מלח.

פו'בוי (po'boy), כך בוויקיפדיה, הוא קיצור ל poor boy, סנדוויץ' באגט עם בשר או פירות ים מטוגנים שמקורו בלואיזיאנה. כאן הוא בא בגרסה עם קט פיש וקולסלאו ברוקולי. אפשר להחליף בדג אחר, וגם קולסלאו רגיל של גזר וכרוב יעשה את העבודה. אנחנו אכלנו עם לחמניות קמח מלא שמיטל הכינה (עתידות: מתכון יגיע בקרוב) וסלט עגבניות. היה טעים טעים וביתי ביתי. מתכון באדיבות chef mommy.

פו'בוי קט פיש עם קולסלאו (4 מנות)

רכיבים

  • 2 כפות  חלב
  • 1 קילו פילה קט פיש, פרוס ללאצבעות של כ 5 ס"מ
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס קמח תירס צהוב – פולנטה
  • כפית קייג'ון
  • 2 כפיות שמן צמחי
  • כף חומץ יין לבן
  • 2 כפות מיונז
  • 2 כוסות קולסלאו
  • 4 לחמניות

אופן ההכנה

  1. מערבבים את החלב והדגים בקערה גדולה. לאחר כמה דקות מוציאים את הדג ומנערים את עודפי החלב וממליחים את הדגים.
  2. מערבבים את הפולנטה עם הקייג'ון בשקית ניילון גדולה, מוסיפים את הדגים ומנערים.
  3. מחממים את השמן במחבת גדול מעל להבה בינונית  עד גבוהה. מכניסים את הדגים ומטגנים כ – 3 דקות מכל צד.
  4. כשהדגים מוכנים, מורחים את הלחמניות במיונז, מסדרים בהן את הדגים והסלט, ומגישים.
הכי ביתי

12 תגובות בנושא “ילד עני”

  1. כל הילדים העניים שאני מכירה אוכלים פירות ים או דגים. או יותר מדי קטשופ . בכל מקרה נראה טוב. הייתי מחליפה דחוף את הכרוב (שלא בדיוק הולך עם מרקם של לחם לחמניה) במשו רטוב יותר, נגיד עגבניה ובצל ועוד עגבניה

  2. בזמן האחרון יש לי קרייב מטורף לכרוב (אולי זה בגלל שהקפיטריה אצלנו בעבודה משתמשת בתועפות כרוב), והמתכון הזה סידר לי את היום…

    ינוסה! בקרוב!

  3. אני הייתי ילדה עניה ואני מבטיחה לכם, זה לא מה שילדים עניים אוכלים
    אבל ואוו. ויאמי. וסחטין.
    (מריירת)

  4. בתכל'ס אבל זו באמת לא מנה יקרה. הלחם עולה כמו לחם, הדג לא יקר, וקולסלאו, נו, זה טעים 😉

  5. חיפשתי מתכון לקולסלואו ברוקולי ומסתבר שבנכר הם מקבלים את זה ככה, ארוז בשקית. חייבים לעבור לנכר.

  6. קטפיש קפוא במחיר מגוחך מוכרים באריזות בסניפי טיב טעם הגדולים. לא יהיה ברשתות האחרות, כי הוא לא כשר…. ואם כבר קונים אותו, אז חוץ מלהכין את הפובוי המדליק הזה, נסה/י את המתכון על האריזה לשפמנון בטמפורה. מדהים!

    אגב, ראינו כמה כאלה שוחים בכינרת לאחרונה. כמה שהדג הזה מגעיל למראה!

    ועוד אגב – נכון, פה העניים לא אוכלים סרטנים, אבל אם אני לא טועה, הפובוי בניו אורלינס עשוי מסרטן רך שריון, שזה יצור שמצוי בשפע בביצות סביב ניו אורלינס וזה לגמרי מאכל של עניים (אבל זה לא גורע מטעמו הנפלא).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *