טארט ריבה

אתמול עלה לי רעיון: מחר אני אשים בבלוג פאי לימון. אמרתי את זה לנדב והוא צחק צחק צחק. ואחר כך הוא עבר עמוד עמוד בבלוג והוכיח לי שיש פה איזה חמישים מתכונים לקינוחים עם לימון. מה אני יכולה לעשות? אני אוהבת קינוחים חמוצים. אז הנה, משהו אחר. ואפילו קל. המתכון והתמונה של smitten kitchen.

רכיבים לתבנית 23 סנטימטרים

  • 1.5 כוסות קמח
  • 0.5 כוס פולנטה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 0.5 כפית מלח
  • 130 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 0.5 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 ביצה, מופרדת
  • שמינית כפית תמצית שקדים
  • 1.3-1.75 כוס ריבה
  • 2 כפות סוכר גבישי או רגיל

אופן ההכנה

  1. בקערה קטנה טורפים קמח, פולנטה, אבקת אפיה ומלח. במעבד מזון מעבדים חמאה וחצי כוס סוכר עד שהתערובת חלקה. מוסיפים ביצה שלמה, חלמון ותמצית שקדים ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים עד שנהיה בצק
  2. מעבירים שליש מהבצק למשטח מקומח ומעצבים לגליל בקוטר חמישה סנטימרים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שצריכים אותו
  3. משטחים את שני שליש הבצק בתבנית טארט משומנת עם תחתית נשלפת. לוחצים את הבצק לדפנות ומקררים לפחות שעה (אפשר במקפיא, חצי שעה)
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות. מורחים את הריבה באופן שווה על הבצק. חותכים את גליל הבצק המקורר לדיסקיות דקות בסכין חדה. מסדרים אותן קצת אחת על השנייה במעגלים. טורפים את החלבון עם כפית מים ומורחים על הכיסוי. מפזרים שתי כפות סוכר. אופים עד שהחלק העליון מזהיב, כ-25 דקות

.

ולא, אי אפשר לערבב ריבות

2 תגובות בנושא “טארט ריבה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *