משפחת פרחי סלמון

ביום חמישי הכנתי קיש פרחי סלומון על פי הספר פשטידות

של על השולחן. יש שם מתכון לקיש פרחי סלומון, אבל משתמשים במלא גבינות ומלטפים את הבצק קצת יותר מדי לטעמי, אז עשיתי משהו קצת אחר. יצא כל כך טעים, שאמרתי לו שאחרי שנתחתן, במקום שאני אמשיך להיות מיטל שרון והוא ימשיך להיות נדב מרדכי, כמו אנשים סתם, ובמקום שרון-מרדכי הטורדני אף יותר, יקראו לנו משפחת פרחי-סלמון. בינתיים הוא מתנגד בתוקף, אבל יש לי הרגשה שבעשר עשרים שנה שנותרו עד שנתחתן, אני אצליח להזיז אותו לכיווני.

רכיבים לתבנית קטנה

לבצק

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות שמיר
  • מלח

למלית

  • 100 גרם פטה (אצלנו זו הייתה פטה רכה למריחה, שקונים בשוק בעשר שקל)
  • 100 גרם סלמון מעושן

לרויאל

  • 1 שמנת לבישול
  • 3 כפות קוטג'
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את החמאה הקשה והקמח לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה, מלח ושמיר ומעבדים קצרות. מעבירים לפלסטיק נצמד למקרר למספיק זמן בשביל לשטוף כלים ולעשן סיגריה. או חצי שעה. מה שבא אחר כך
  2. פורסים את הבצק בתבנית ומורחים עליו פטה. לא להתקמצן. ואז עושים פרחי סלומון. כעת, המילה פרחים היא מעט מטעה. בעצם זה גושישי סלמון שאותם תוקעים בפטה. כל צורה שיוצאת לכם, טעימה אותו דבר. אני עשיתי את זה לפי חלוקה משוערת למנות. לא שזה שינה הרבה, כי חיסלנו את כל התבנית בארוחה אחת + מאנצ'יז אלכוהול
  3. בקערה נפרדת מערבבים ביצה, קוטג' ושמנת לבישול. מתבלים במלח ובפלפל ומוזגים לתבנית עד שמכסים את פרחי הסלומון
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 50 דקות
פרחי סלמון. המורה למלאכה מעולם לא שיבחה אותי
פרחי סלמון טובעים ברויאל
התוצאה הסופית, באפקט תאורה מתוחכם שנראה כמו בפנוכו של תנור

4 תגובות בנושא “משפחת פרחי סלמון”

  1. שיחקת אותה בגדול! יש בידי הספר הקטן של על השולחן וכמות הגבינות שם היא באמת מושחתת- עשיתי פעם בתבניות שקעים- ולא יותר!

    המתכון שלך הוא גאוני ממש קל תרתי משמע וגם יפה מאד! נראה לי תבנית אפייה 24" זה בסדר!

    בנוסף לכך מתוקה- בת כמה את מיטל שאת רוצה להמתין עוד 20 שנה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *