טוגני כרובית בקארי

בסופשבוע האחרון המטבח היה של יושב הבית (כמו הרבה סופי שבוע, בעצם). אחרי שנהניתי מהאוכל (טחינה סומק, סיגר עם דג ועגבניות, בורק ביצה, ברוקולי בחרדל, מהמם) חשבתי על למה האהבה שלו לאוכל כל כך מדבקת. הסיבה הראשונה היא שהוא נהנה באופן מאד חינני. הוא טועם את המנה בריכוז, ואז מתפשט על פניו חיוך, ואז הוא אומר: אוח, אוכל זה טעים. מייד אתה חושב שאוכל זה טעים ואתה צריך להגיע לריכוז הזה בכל מחיר. והסיבה השנייה הוא שהוא תמיד מתייחס למתכונים כמו שלבים נוספים בלמידה. אם במתכון מסויים יש רוטב, אז הוא זוכר את הרוטב בנפרד מהמנה, ואז משלב אותה במנות אחרות. אם יש שיטת בישול מסויימת, אז תמיד הוא ינסה אותה גם על דברים אחרים. אז הפעם החלטתי להיות כמוהו עם מתכון לכרובית בטמפורה קארי, שכמובן יכולה לשמש לא רק לכרובית. המתכון והתמונה של ג'יימי אוליבר.

רכיבים לשש מנות
לכרובית

  • ראש כרובית
  • קמח
  • שמן צמחי
  • פטרוזיליה, רק העלים
  • מלח
  • 1 לימון

לטמפורה

  • 1 כפית זרעי כמון
  • 2 כפיות זרעי חרדל שחור
  • 2-3 צ'ילי אדום יבש
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 200 גרם קמח תופח
  • 0.5 כפית כורכום
  • 350 מיליליטר בירה קרה
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מתחילים בטמפורה. מועכים את זרעי הכמון והחרדל, את הצ'ילי ואת הפלפל השחור במכתש ועלי עד שמקבלים אבקה. שמים קמח בקערה ומוסיפים את התבלינים הטחונים ואת הכורכום. מוזגים את רוב הבירה וטורפים בעדינות. בודקים את הסמיכות. זה אמור להיות סמיך כמו גבינת שמנת. אם זה סמיך מדי, מוסיפים בירה. לא צריך לדאוג אם יש גושים, כי בטיגון הם יהפכו לנטיפי קראנצ'יות. מתבלים במלח ומניחים בצד
  2. מפרקים את הכרובים לפרחים קטנים. שוטפים ומייבשים. מקמחים בקערה עם מעט קמח
  3. בסיר עמוק שמים שמן כך שהוא יהיה בעומק של 10-12 סנטימטר, ומחממים אותו ל-180 מעלות. אם אין תרמומטר, אפשר לזרוק לשמן פיסת תפוח אדמה, והשמן מוכן כאשר תפוח האדמה צף ומתחיל לרחוש
  4. מנערים קמח מיותר מהכרובית. ואז, פרח אחרי פרח, טובלים את הכרובית בטמפורה ומניחים בזהירות בשמן החם. נזהרים שלא לקבל השפרצות שמן רותח. עדיף לטגן בקבוצות כדי לא להעמיס על הסיר. בכל פעם שקבוצת פרחי כרובית כמעט מוכנה, מוסיפים פטרוזיליה, ומטגנים עוד 40 שניות. כאשר פרחי הכרובית שחומים וקריספיים, מוציאים מהסיר, מתבלים במלח ובקצת לימון, ומגישים מייד

.

מצחיק שכל הדברים של ג'יימי אוליבר נראים כאילו ענק דרס אותם

2 תגובות בנושא “טוגני כרובית בקארי”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *