ויינברג + מתכון

רח' בן יהודה. אחרי יום לימודים ארוך (12 שעות, עם הפסקה לקפה באמצע). באמצע השיעור האחרון אנחנו כבר מתחילים לחפש בסמס מקום לארוחת הערב. הוא צריך להיות קל ולא מעיק. מחליטים על ויינברג, בר יין קטן בבן יהודה (צמוד לאייסברג). אמנם יד דגש על נקניקים ובשרים, אבל קיבלנו המלצות טובות ואנחנו בטוחים שנסתדר.

ככה, לקראת השעה תשע, אנחנו מגיעים לשעה בצרפת. העיצוב קצת דרום צרפת, בן יהודה מלא בצרפתים, כוסות היין שיקיות, קיצר, צרפת באמצע בן יהודה. הולכים על ארוחת ערב קלה. שני חצאי גולדסטאר (24 ש"ח), סלט קיסר קלאסי (38 ש"ח) וספיישל טונה צרובה (38 ש"ח). הבירה מגיעה מייד, צוננת ועם שכבה יפה של קצף. כמה דקות אחריה מגיעים הסלט והטונה. סלט הקיסר של ויינברג מוגש בקערה קטנה יחסית, והוא מורכב לדעתי מהחלקים היותר טובים של חסה אייסברג אחת קטנה. העלים יבשים ופריכים, רוטב המיונז לא כבד מדי, ועל אף שאין בו אנשובי, הוא עדיין מדוייק. שני חצאים של ביצה קשה מונחים על הסלט, מכוסים בשכבה עבה של גרידת פרמז'ן, בדיוק בחריפות הנכונה. חמש פרוסות הטונה שקיבלנו, היו מצויינות. צרובות מבחוץ, נאות מבפנים (אך לא קרות) ונחו על פרוסות דקיקות של בצל סגול עדין.

אתם עוד מחפשים את האוכל, הא? גם אנחנו עוד לא ממש שבענו, ולכן החלטנו לקחת עוד שתי מנות מהבאר. הצצה זריזה חשפה אנטיפסטי של פטריות מוקפצות וברוסקטה עם גבינת הבית. פטריות היער, שהוקפצו ותובלו קלות, עם מעט עגבניות מיובשות ופרוסות דקיקות של נקניק, היו טובות מאוד, על אף צבעה האפרורי של המנה והצלוחית הזערורית שבה הגיעה. הברוסקטה – חצי לחם מרוקאי שאופים במקום, שמן זית ופרוסת עגבניה, עם כף של "גבינת הבית", היתה סטנדרטית לגמרי. מה שכן, כשגילנו את מחיר המנות בחשבון (23 לפטריות ו 25 ש"ח לברוסקטה) קצת הופתענו.

לסיכום, ויינברג הוא המקום ההוא שכל פעם בפריז אתם מבטיחים לעצמכם שכשתמצאו אותו בתל אביב, ישר תאמצו אותו. תשבו שם עם כוס יין בערב, תאכלו איזה בשר מעודן עם חסה פריכה, ואז שוכחים את זה. הייתי מאמץ את ויינברג בשתי ידיים, אבל החשבון  שקיבלנו על 172 ש"ח (לפני טיפ), כנראה יגרום לנו להיפגש לעיתים מזומנות פחות.

אוקי. מתכון. באדיבות readymade

פטריות וקישואים מאודים
המרכיבים:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 5 פטריות גדולות, חתוכות לקוביות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • חצי כפית אורגנו יבש
  • מלח ופלפל


אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
  2. מוסיפים את שאר הירקות. מפזרים אורגנו, מלח ופלפל. מערבבים מדי פעם, עד ליצירת זיגוג קרמלי על הירקות.
  3. מגישים על מצע של  קינואה, דוחן או מה שאתם אוהבים.
נראה טעים, לא?

2 תגובות בנושא “ויינברג + מתכון”

  1. אתה יודע מה נראה לי פתאום? שזה שוב סימפטום המדרכה. כמו שהיה באיך קוראים לזה, אצל החבר שלך אבי ביטון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *