פוקאצ'ה צנונית

פעם בכמה זמן אני מתאהבת ברכיב. זו אהבה קלה יחסית: היא לא דורשת ממני הרבה, ואין כל חובת נאמנות. אז אני זורמת עם זה, וקונה בכמויות, ומכינה, וכשנמאס זורקת ועוברת הלאה. פשוט, יש הרבה דברים שאני לא אוהבת. ואז, אחת לזמן מה, אני מגלה שאני בעצם כן אוהבת אותם. יושב הבית חושב שזה תלוי בו, שהוא יכול להשפיע עליי בדרכים נסתרות יותר או פחות, אבל במקרה של הרכיב הנוכחי אפילו הוא מודה שהוא כבר ניסה בעבר ללא הצלחה, ועכשיו זה לגמרי אני. מדובר בצנונית. כן, הדבר הלבן אדום הזה, שתמיד נראה לי יפה, אבל היה לו טעם של אטב כביסה שהושרה במיץ חריף. ובכן, עכשיו הספק חריפות ספק מתקתקות והמרקם הצנוני הזה מתאימים לי. ולכן, כמעט מטבע הדברים, כמו שאומרים, שאשים פה מייד מתכון עם צנוניות. המתכון והתמונה של "נמר של תרד".

רכיבים

  • 0.25+0.75 מים חמימים
  • 2.25 כפיות שמרים יבשים
  • 3.25 כוסות קמח
  • 1.5 כפית מלח ים
  • 2 כפות שמן זית לבצק
  • 2-4 כפות שמן זית לאפייה
  • 1 צרור נאה של צנוניות
  • 1 צרור של בצל ירוק
  • 2 כפות מלח ים (עדיף כזה עם טעם אהוב. אבל אפשר גם סתם מלח ים)

אופן ההכנה

  1. ממיסים שמרים ברבע כוס מים חמימים ומשהים עשר דקות. מוסיפים כוס קמח, מלח, שתי כפות שמן זית ומערבבים היטב בידיים. מוסיפים את יתרת הקמח ושלושת רבעי כוס מים. לשים במשך עשר דקות עד שהבצק רך ונמתח
  2. מתפיחים שעה וחצי עד שעתיים בקערה מכוסה עד שהבצק מכפיל את נפחו
  3. חותכים דק את הצנוניות ומשרים בשמן זית ומלח בטעמים.
  4. חצי שעה לפני סוף ההתפחה מחממים תנור ל-200 מעלות
  5. מכים בבצק ומניחים אותו בתבנית, בגובה של בערך חמישה סנטימטרים. מטביעים טביעות אצבע ושמים בתוכן מתערובת השמן/מלח. אופים 15 דקות
  6. מוציאים מהתנור ומוסיפים את הצנוניות והבצל הירוק. הצנוניות יתכווצו בכביסה, אז כדאי לשים הרבה. אופים עוד עשר דקות
יש בפוסט המקורי עוד תמונות מהממות שכאלו

2 תגובות בנושא “פוקאצ'ה צנונית”

  1. זה אדיר, בחיים לא הייתי חושבת לאפות צנוניות. זה מסוג הירקות האלה שנתפסים רק כירקות לסלט, כמו חסה או מלפפון. אני חייבת לנסות את זה (בלי הבצק – פשוט להכניס צנוניות לתנור ולראות מה ייצא מזה.)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *