קציצות גזר ושמיר ביוגורט

יושבי הבית עשו לעצמם חוק: לא מכינים קציצות בבית. העניין הוא כזה: אנשים שאוכלים בשר צריכים רק לזרוק לקערה בשר טחון, ביצים, תפוח אדמה, בצל ותבלינים, והופה, הקציצות שלהן מוכנות לטיגון. צמחוניים, לעומת זאת, צריכים להכין במו ידיהם גם את תחליף הבשר. זה אומר לקצוץ פטריות ולטגן אותן, או להשרות גרגירי חומוס טריליון שעות, או לגרד סלק או לעשות איזו מניפולציה על ירק כך שיהפוך להיות מחית. זה לוקח מלא זמן, ובסוף, אחרי שקצצת, טיגנת, תיבלת, קימחת וצ'קמקת, יוצאות לך קציצות בטעם של הירק, בתוספת שמן. אז הוחלט שקציצות אוכלים בחוץ או אצל סבתא. רק שלפעמים, חוקים נועדו להישבר. המתכון הזה ייראה כל כך טוב על שולחן ארוחת הערב שלנו. המתכון והתמונה של "אוכל בבית".

לקציצות

  • 2 כוסות גזר, מרוסק
  • 200 גרם פטה, מפוררת
  • 0.25 כוס שמיר, קצוץ דק
  • 2 ביצים, טרופות
  • 2 כפות בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1 שן שום, מחוצה
  • 1 כף יוגורט
  • 1 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל
  • קמח לקימוח הקציצות
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

  1. מערבבים גזר, פטה, שמיר, ביצים, בצל ירוק, שום ויוגורט בקערה גדולה
  2. מוסיפים בהדרגה פירורי לחם. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט יוגורט. אם היא רטובה מדי, מוסיפים עוד פירורי לחם
  3. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר עד שש שעות
  4. מכינים קציצות שטוחות (אולי לביבות בעצם) ומקמחים משני הצדדים
  5. מניחים במחבת על אש בינונית שבה יש שמן זית חם אבל לא מעשן. מטגנים שתי דקות מכל צד
  6. מכינים רוטב יוגורט עם יוגורט אחד, פטה, שמן זית, חומץ, שן שום, בצל ירוק, פטרוזיליה, מלח, פלפל ושמיר.
  7. מגישים את הקציצות עם רוטב היוגורט
יוון לפנים

.

10 תגובות בנושא “קציצות גזר ושמיר ביוגורט”

  1. אצלי, כידוע, החוק הוא שלא מטגנים, ואיכשהו יש לי תחושה (הנובעת מהשטיחות הלביבתית בתמונה) שהתערובת הזאת לא תחזיק בתנור. מה חבל.
    אבל בא לכם קציצות ובמקרה כבר השריתם חומוס, אני ממליצה לנסות פלאפל אפוי (לפי כל מתכון פלאפל רגיל). אין צורך לבשל את החומוס, וכל המניפולציה הדרושה היא סיבוב קצר של כל החומרים בפרוססור, כדרור וקליעה לתבנית, עם או בלי צעד וחצי.

  2. אגב, כמה יוצא מהכמות הזאת? לפתע עלה בדעתי שזו יכולה להיות אחלה מנה ראשונה לארוחת השבועות המשפחתית שלנו.

  3. לא זוכרת בדיוק. משהו כמו 12-14 קציצות. אבל לא עשיתי אותן גדולות.
    אני לא חושבת שכדאי לאפות, אבל. זה יתפרק לגמרי.

  4. . עכשיו קראתי בקפידה את המתכון ועם שתי ביצים וכוס פירורי לחם זה לא רחוק מכל בלילת פשטידה ממוצעת. זהו, נדלקתי לגמרי על השילוב גזר-פטה-שמיר ויש לי תחושה שזה יכול לעבוד בתבניות אישיות. אני אעשה ניסיון על חצי כמות, אבל נראה לי שיש לי מנה ראשונה מנצחת לארוחת שבועות:)

  5. אוי זה טעים.
    עכשיו יצא מהתנור ולא התאפקתי מלקחת ביס, גם במחיר הכוויה בלשון.
    חצי כמות נדחסה היטב לשתי תבניות מאפינס אישיות גדולות. בולגרית 5% רכה ושמנמנה החליפה בהצלחה את הפטה השמנמנה הרבה יותר ומעטה פירורי לחם עם זליף שמן זית יצר ת הקראסט הקציצתי הפריך הנחשק.
    זה עובד.
    יש לי מנה ראשונה לארוחת שבועות.

  6. מעולה! שמחה לשמוע.
    גם אנחנו עשינו עם צפתית 5 אחוז במקום עם פטה. אבל בחיים לא הייתי חושבת שזה הפחית משהו מחוסר-הבריאות של הדבר הזה.

  7. זה בגלל הטיגון. אם תטגני בשמן (בכמות שחייבים לקציצות, לא כפית-כף) סלט חסה – גם חסה תהפוך לדבר משמין, שלא לדבר על הריח.
    אז אני באמת שמחה לבשר לך שלא רק שזה לא מתפרק – זה יוצא מעולה באפייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *