עוגיות שוקולד צ'יפס

משהו קרה עם המטבח שלנו. המטבח שלנו הוא אחת הפינות המהממות ביותר בבית. שעות של הנאה ומשחקים באוכל אנחנו מעבירים שם. אבל לאחרונה, כל פעם שאני מגיחה אליו, אני לא מצליחה. ניסיתי גלילות ריבה מבצק כזה, הלכו לפח. נסיתי גלילות ריבה מבצק ההוא, הבצק היה רך מדי, והלך לפח עוד לפני שהגיע לשלב האפייה. ניסיתי שוב מבצק שלישי, ויצא דומה יותר ללחמניה עם ריבה. קצת כבר התייאשתי, כי שלושה כשלונות ברצף זה לא מעט. הכרזתי על ברוגז עם המטבח ונתתי לנדב לבשל כל השבוע. אבל דיברתי עם דבראל, והיא אמרה שיש גלים כאלו, של זרות מטבחית, וצריך להניח להם לעבור בשקט או לנסות שוב כדי לשבור את הזרות. אז ניסיתי שוב, והפעם עם מתכון שנראה מוצלח במיוחד לעוגיות שוקולד צ'יפס. עכשיו זה כבר היה ממש מוגזם: תבנית אחת יצאה בסדר. לא מבריקה, אבל בסדר. והתבנית השנייה, שהייתה בתנור בדיוק אותו זמן, נשרפה! אולי בכלל אני צריכה לעזוב את עניין האפייה, אבל עד אז, מצאתי מתכון לגמרי אחר לעוגיות שוקולד צ'יפס. המתכון והתמונה של "מאכלים רציניים" על פי דיוויד לייבוביץ'.

רכיבים ל-48 עוגיות

  • 2.5 כוסות קמח
  • 0.75 כפית סודה לשתייה
  • שמינית כפית מלח
  • 225 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • 0.75 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 2 כוסות אגוזים או פקאנים או שקדים או אגוזי מקדמיה, קצוצים גס
  • 400 גרם שוקולד מריר קצוץ גס לחתיכות בגודל של כסנטימטר וחצי או 3 כוסות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

  1. בקערה קטנה, טורפים קמח, סודה לשתייה ומלח
  2. במיקסר עם וו גיטרה טורפים חמאה, סוכר חום, סוכר לבן ווניל במהירות בינונית עד שהתערובת חלקה. טורפים פנימה ביצה אחרי ביצה עד שהן מעורבבות, ואז מוסיפים פנימה את תערובת הקמח, את האגוזים ואת השוקולד צ'יפס
  3. על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק לרבעים. מעצבים כל רבע לנקניק באורך 23 סנטימטרים. עוטפים את הנקניקים בניילון נצמד ומקררים אותם ל-24 שעות
  4. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה
  5. מחלקים את הנקניקקים לעיגולים בעובי שני סטימטרים. מניחים את העיגולים במרחק 8 סנטימטרים זה מזה
  6. אופים עד שהעוגיות משחימות ממש מעט במרכז, כעשר דקות.

אחסון

  • את הבצק אפשר לשמור במקרר עד שבוע ובמקפיא עד חודש. את העוגיות האפויות אפשר לשמור במיכל אטום לאוויר עד ארבעה ימים

.

נקניקי שוקולד צ'יפס

3 תגובות בנושא “עוגיות שוקולד צ'יפס”

  1. אני חייבת להגיד שכל מתכון שיש בו שמיניות/עשיריות/ושני שלישיות הכפית מאוד מרתיעים אותי ואותי בד"כ קשה להרתיע.

    אבל זה נראה טוב!אגב, אולי תנסו איזה טיהור ארגטי?על משקל אם לא יועיל בטח לא יזיק.

  2. בחיים לא זרקתי לפח אוכל שלא הצליח לי. יש לי מנטליות שואתית כזאת. נשרף? מגרדים את השרוף ואוכלים מה שנשאר. מלוח מדי? מוסיפים מים, או מערבבים עם אורז, או כל דבר אחר שיפחית את המליחות. עוגה לא נאפתה מספיק מבפנים? פורסים לפרוסות ואופים כמו בשקוטי – לפמים זה יוצא טעים יותר ממה שהיה אמור לצאת במקור.
    כל החיים, רק דבר אחד שבישלתי זרקתי, עם הסיר – מרק עוף. ריח שומן העוף שהתפשט במטבח הקטן שלי במהלך הבישול הבחיל אותי עד כדי כך שלא רק שהעפתי את הסיר על תכולתו, גם מעולם לא נגעתי יותר במרק עוף.

  3. יסמין, אותי דווקא מתכונים כאלו מרגיעים. אם יש בצד השני מישהו שיכול לכתוב שמינית כפית בלי להתבייש, יכול להיות שהוא מבין משהו מהחיים שלו. מצד שני, יכול להיות שאני נותנת יותר מדי קרדיט לאנשים בצד השני.

    הילי, פה זורקים אוכל בלי להתבייש בכלל. אני בכלל זרקנית אוכל ידועה כי רוב הזמן אני אוכלת חצאי מנות. אני מעדיפה לאכול כל שעתיים ולא לאכול מנות גדולות (בעצם אני תאילנדית במוצאי). ויושב הבית, אין רחוק ממנו ממנטליות שואה. נראה לי שאם היו מסבירים לו שיש ילדים רעבים בגטו, הוא היה מהנהן, והולך להכין לך איזה תה כדי להרגיע אותך מההזיות 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *