עוגיות אצבע לימונצ'לו

הקוראת היליר התלוננה שאין לה מה לעשות עם בקבוק שלם של לימונצ'לו, אז יצאתי לחפש מה אפשר לעשות איתו, חוץ מלשתות, כמובן. לא שברור לי למה שמישהו יתנגד לקצת לימונצ'לו לסיכום הערב שלו, אבל עלינו כבר מפיצים שמועות שנאחנו אלכוהוליסטים. אז מצאתי כמה דברים. קודם כל מצאתי שחברינו מפסטה דלה קזה שיחקו אותה במתכון ללימונצ'לו והם טוענים שזו בדיוק העונה להכין אותו. וחוץ מזה מצאתי עוגיות שבטוח ישמחו לבב כל אנוש שיהיה פה ביום שישי, נחמד או לא. המתכון והתמונה של "לימונים מקומיים".

רכיבים

לחביצת לימון

  • 80 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 חלמונים מביצים גדולות
  • 0.6 כוס לימונצ'לו
  • כף גרידת לימון

לעוגיות

  • 3 כפות קמח
  • 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 0.5 כוס סוכר
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מכינים את החביצה. בקערה גדולה טורפים חמאה וסוכר במיקסר חשמלי כשתי דקות. מוסיפים את הביצים והחלמונים. טורפים כדקה. מוסיפים את הלימונצ'לו. התערובת תיראה גושית אבל היא תתרכך בבישול
  2. במחבת בינונית מבשלים את התערובת על חום נמוך עד שהתערובת מתרככת. מגבירים את האש לבינונית ומבשלים בערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה, כ-15 דקות. היא אמורה להשאיר פס של תערובת על גב הכף לאחר הערבוב. דואגים לא להגיע לרתיחה
  3. מסירים את החביצה מהאש. מערבבים פנימה גרידת לימון. מעבירים את החביצה לקערה ועוטפים את החביצה עצמה בפלסטיק נצמד, כדי שלא יתפתח קרום. מצננים במקרר. היא יכולה להישמר שם שבוע. ובמקפיא עד חודשיים
  4. מכינים את העוגיות. שמים את החמאה והסוכר בקערה של מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית כ-3-5 דקות
  5. מוסיפים את הווניל וממשיכים לערבב. מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים באיטיות גרידת לימון וקמח
  6. לוקחים כף בצק בכל פעם ויוצרים כדור. מניחים על תבנית עם נייר אפיה ולוחצים עם הזרת (הזרת שלי קטנה מדי. אם הייתי משתמשת בה, לא היה נכנס בכלל מילוי. אני הכי בעד האגודל) עד שנוצרת שקערורית. מניחים את העוגיות במרחק של לפחות חמישה סנטימטרים זו מזו. אופים 14 דקות בחום של 180 מעלות
  7. כאשר העוגיות מצטננות, ממלאים כל אחת בכף חביצת לימון. מפזרים מעל אבקת סוכר. מאחסנים במקרר
בדיוק פה הבטיחו לי לימונצ'לו תוצרת בית!

4 תגובות בנושא “עוגיות אצבע לימונצ'לו”

  1. איזה מותק של עוגיות. אבל אני חוששת שלא הבנת אותי נכון – אני לא פוחדת שלא יהיה לי מה לעשות עם בקבוק לימונצ'לו – נהפוך הוא, אני פוחדת שהוא יתחסל עוד בטרם יספיק להגיע לפריזר.
    (מישהו אמר אלכוהוליסטים?)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *