פסטה עם סרדינים וצלפים

ביום שישי קבעו יושבי הבית ארוחת פירות ים. החברה נחמדה והנושא נחמד לאחדים, אבל לא ליושבת הבית, שחושבת שלחלק מפירות הים יש צורה של קונדום ולאחרים מרקם מזוויע. ולכן מיהרה יושבת הבית למצוא לעצמה מנה שתיהנה מאד לאכול באותה ארוחה, שלא דורשת הרבה חוץ ממה שיש לנו במזווה באופן קבוע, וגם, כמו שאומר המינימליסט הניו-יורקי, כוללת דג שאיש עוד לא הוסיף לרשימת ה"אל תאכלו אם אתם רוצים להיות ידידותיים לסביבה". המתכון והתמונה של הניו יורק טיימס.

רכיבים ל-4-6 מנות

  • 0.25 כוס שמן זית
  • 0.5 כוס פירורי לחם, עדיף כאלו שעשויים מלחם ישן
  • 1 בצל, קצוץ
  • פלפל שחור
  • 0.5 קילוגרם פסטה ארוכה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות צלפים מיובשים
  • 2 קופסאות סרדינים בשמן זית (בערך 250 גרם)
  • 0.5 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח. מחממים שתי כפות שמן זית במחבת בינונית על אש בינונית. כאשר השמן חם, מוסיפים את פירוי הלחם ומבשלים, בערבוב סדיר, עד שהם מזהיבים ומריחים, פחות מחמש דקות. מוציאים מהמחבת. שמים במחבת את יתרת השמן והבצל, מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומבשלים תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך, כחמש דקות
  2. בינתיים, מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים עד שהיא רכה. מוציאים מהמים ושומרים קצת ממי הבישול. מגבירים את האש מתחת לבצלים ומוסיפים גרידת לימון, צלפים וסרדינים. מבשלים עד שהם חמים, כשתי דקות
  3. מוסיפים את הפסטה לתערובת הסרדינים ומערבבים היטב. מוסיפים את הפטרוזיליה, את מרבית פירורי הלחם ואת מי הבישול, כדי להרטיב מעט. טועמים ומתקנים תיבול ומפזרים מלמעלה קצת פטרוזיליה ופירורי לחם לקישוט
נראה פסטה כמו שבטאלי אוהב: בלי הרבה רוטב

3 תגובות בנושא “פסטה עם סרדינים וצלפים”

  1. נחמדה? רק נחמדה?

    לא נעלבתי ככה מאז שמישהו כינה אותי לוציפר בשיחת טלפון סתמית אחר הצהריים..

    בררר… סרדינים…

  2. אוח, כל כך ידעתי שאת תהיי פולניה בנידון, שהשארתי את זה רק כדי להוכיח לעצמי שאני צודקת.
    נו, נראה לך שאחנו שותים עד אובדן חושים עם אנשים שהם רק נחמדים? זה רק הסתדר טוב במשפט.

    לא, אתם והקלמרי והשרימפס שלכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *