ריבועי פטה פיקנטיים

יושב הבית בדיוק צרב אתמול קישואים במחבת הצריבה המיוחדת שלנו (מורכבת ממחבת רגילה מינוס ידית. ככה שאם אתה מתחיל לבשל איתה, אתה לא יכול להזיז אותה, מה שלא מועיל לשום דבר חוץ מצריבה). בסיר השני היו מים שחיכו לרתיחה, בדרך לאחת מהמנות שלו שאני הכי אוהבת ביום שבת אחרי צהריים: פסטה קצרה עם קצת שמנת, קישואים צרובים ועגבניות לחות. אפשר גם כרישה. בקיצור, הוא מנסה להדליק את הגז כדי להכין את הפסטה ואנחנו מגלים שנגמר הגז, בדיוק אחרי שנצרבו הקישואים. אוח, איזו בעסה! אמרנו, טוב, בשביל זה יש לנו תנור. לקחנו את הפסטה ואת הקישואים ואת העגבניות הלחות, שמנו שמנת והכנסנו לתנור. יצא 70-30, כמו שאמר יושב הבית. 70 אחוז פסטה טעימה ו-30 אחוז פסטה לא מוכנה. לקח חשוב לקנלוני הבא. מה שאומר אבל שארוחת הערב היום תהיה מורכבת ממשהו שאפשר להכין בלי גז. (כל זה היה נכון עד שיושב הבית פשוט ירד לבלוני הגז, סובב לכיוון אחד את האחד וסובב לכיוון השני את השני, ויצא שבכל זאת יש גז 🙂 ). המתכון והתמונה של אייכפר.

רכיבים

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 0.5 כוס שמן זית
  • 0.25 כוס חלב
  • 250 גרם פטה
  • 3 כוסות קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כף פרג
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים שתי תבניות
  2. מעבדים את החמאה במעבד מזון עד שהיא רכה וחלקה. מוסיפים שמן זית, פטה, חלב ואבקת אפייה, ומעבדים בשניים שלושה פולסים עד שהכל מעורבב
  3. מוסיפים חצי מהקמח ומעבדים. מוסיפים עוד חצי ומעבדים שוב. מעבירים את הבצק למשטח נקי ומעבדים קצרות עד שהבצק חלק ורק (אם אין מעבד מזון, טורפים את שמן הזית עם החלב אל החמאה בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים פנימה את הגבינה, ומערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם הידיים)
  4. מחלקים את התערובת לשניים. משטחים כל חצי לריבוע גדול בעובי של כשלושה מילימטרים. מפזרים מעל פרג ופלפל שחור. בעזרת סכין חד חותכים לריבועים של שניים וחצי סנטימטרים. מעבירים לתבנית ברווחים של כעשרים מילימטרים
  5. אופים כעשרים דקות, או עד שהחלק העליון משחים מעט. מגישים חמים או קר

תגובה אחת בנושא “ריבועי פטה פיקנטיים”

  1. לי יש פוביית גז נוראית, לכן יש לי פלטה חשמלית.
    בכל מקרה, אני שמה לב שבזמן האחרון אני לא מבשלת כלום, רק אופה. אולי כי נהיה חם.
    הממ. בעצם זה לא נראה לי לעניין לדבר על אוכל היום, אז אני רק אקרא לי בשקט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *