והיום לקינוח: לימון ורימונים

כפי שאולי שמתם לב, כל יום חמישי יש פה מתכון לקינוח. כפי שוודאי לא שמתם לב, כל שבוע זה נהיה קשה יותר למצוא את המתכון המתאים. למה? כי יושבי הבית חלוקים בדעותיהם. יושב הבית מעדיף שוקולד, שוקולד, ואלכוהול בקינוחים שלו. יושבת הבית נעה בין חיתוכיות ריבה, עוגת גבינה ודברים עם לימון. באמצע משתרע המרחב בין הכרס, הרצון שלא תהיה שם, הרצון לקרוץ עוגיות וההבנה שלא צריכים מאתיים מתכונים לעוגת שוקולד בבלוג אחד. אז הפעם מצאתי משהו שהוא קצת חמוץ וקצת מתוק, קצת מעורר איזשהי תקווה קלושה לדלות קלוריות (לא אמיתית, כמובן. זה קינוח פה. לא סלט), קצת כולל אלכוהול, ובעיקר מוגש בכלים אישיים, שזה לגמרי בטרנד החמודיות הפושה בעולם. המתכון והתמונה של "כמיהות רעבות". אגב, תודה תודה לכל הערות ועצות העיצוב. תיכף מתפנים אליהן.

רכיבים לשלוש מנות

  • 0.75 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפיות ג'לטין
  • 0.25 כוס פלוס 2 כפות סוכר
  • 1 כף גרידת לימון (היליר, זה בערך משני לימונים גדולים)
  • 0.75 כוס רוויון
  • 3 כפות לימונצ'לו
  • 0.33 כוס מיץ לימון
  • 0.25 כוס גרגירי רימון

אופן ההכנה

  1. שופכים רבע כוס שמנת לקערה קטנה ומפזרים למעלה כפית ורבע ג'לטין. בסיר קטן מערבבים חצי כוס שמנת, 3 כפות סוכר וגרידת לימון, ומחממים לרתיחה זהירה. מערבבים פנימה את תערובת הג'לטין ומפוררים את הגושים. מוסיפים ריוויון ומקררים על אמבטית קרח עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מחלקים בין 3 לפתניות (אה, ואני חשבתי שלעולם לא אזדקק למילה הזאת, מלבד במתנות לפסח) ושמים במקרר לשעה בערך
  2. מפזרים שלושת רבעי כפית ג'לטין על הלימונצ'לו בקערית. בסיר קטן מערבבים שלוש כפות סוכר ומיץ לימון ומחממים שוב לרתיחה זהירה. מערבבים פנימה את תערובת הג'לטין ומפוררים את הגושים. מקררים באמבטיית קרח עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מחלקים בין הלפתניות, מעל השכבה הקודמת. מצננים במקרר כשעה
  3. מחלקים את גרגירי הרימון בין הלפתניות ומגישים מייד
נשמע מאד מרשים אורחים
נשמע מאד מרשים אורחים

2 תגובות בנושא “והיום לקינוח: לימון ורימונים”

  1. אוף עם מתכונים שדורשים 3 כפות ממוצר שבא רק בבקבוק גדול ויקר.
    מצד שני, אולי אני אכין את הלימונצ'לו של "אוכל זה טעים", ואז הוא יהיה מוכן איפשהו לקראת ראששנה, שזה בדיוק הזמן לרימונים:)

  2. הלימונצ'לו זו הבעיה? להכין זה כמובן הכי כיף.
    אבל גם לקנות זה לגמרי סבבה. ככה יש לימונצ'לו במקפיא. זה מרשם רופא בדוק לסוף יום כשהעומס בעבודה לא מרפה מהראש, לבטן כואבת אחרי מסעדה ולגלישה נינוחה באינטרנט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *