עוגת תפוזים עם זיגוג הדרים

לפעמים בנאדם קם בבוקר ויודע בדיוק איזו עוגה מתחשק לו. כך קרה ביום שישי האחרון, כאשר נדב היה בדרכו לשוק ושאל אותי מה לקנות. ישר ידעתי שבא לי עוגת תפוזים. משהו בחמצמצות המתוקה והתפוזים של סוף החורף, אני מניחה. חיפוש זריז בבלוגי האוכל המוכרים העלה את העוגה הבאה, שכוללת פולנטה, שעושה את העוגה קראנצ'י קראנצ'י. אני אמנם אוהבת להכין עוגות, אבל אנחנו לא אוכלים הרבה מהן, אז הכנתי בתבנית קטנה, ואת השאר כמאפינס, כדי שאפשר יהיה לחלק בקלות. המתכון של "יומן אפייה". התמונה של נדב.

רכיבים לתבנית 24 מתפרקת (או כאמור למאפינס או לשתיים וחצי תבניות אפייה קטנות)

  • 1.5 כוסות פלוס כף קמח
  • 3 תפוזים (אנחנו השתמשנו בשניים גדולים)
  • 0.75 כוס פולנטה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 0.75 כוס שמן זית

לזיגוג

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • מיץ לימון
  • מיץ תפוזים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית 24 מתפרקת. מקמחים את התבנית
  2. מגרדים את התפוזים. מניחים את הגרידה בצד לתערובת העוגה
  3. בקערה בינונית, מערבבים קמח, פולנטה, אבקת אפיה ומלח
  4. בקערה גדולה או בקערה של מיקסר טורפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה בעזרת מיקסר ידני או בעזרת כף הטריפה של המיקסר עד שהביצים חיוורות וקרמיות (כ-3-4 דקות). מוסיפים פנימה את גרידת התפוז
  5. מוסיפים לסירוגין את הרכיבים היבשים ושמן הזית לתערובת הביצים. מתחילים בשליש מהרכיבים היבשים, ממשיכים בחצי מכמות השמן, וחוזר חלילה. מסיימים ברכיבים היבשים
  6. מוזגים את התערובת לתבנית. אופים 25-30 דקות (לנו לקח 35-40 דקות. כיסיתי אותה ברגע שהפכה זהובה כדי להניח לה להיאפות מבפנים ללא הפרעה). העוגה מוכנה כאשר היא קופצת חזרה לאחר נגיעה, כאשר היא נפרדת מהדפנות וכאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
  7. מצננים את העוגה על רשת 12-15 דקות, ואז מוציאים אותה בעדינות מהרינג ומצננים לחלוטין
  8. מכינים את הזיגוג. מערבבים 100 גרם אבקת סוכר עם  2 כפות מיץ תפוזים וכף מיץ לימון, או עד שמרגישים שהתערובת מספיק נוזלית לזיגוג
  9. מטפטפים את הזיגוג על העוגה ומניחים להתייבש
מתאים בול לפרחים כתומים באגרטל
מתאים בול לפרחים כתומים באגרטל

3 תגובות בנושא “עוגת תפוזים עם זיגוג הדרים”

  1. נראה מעולה… יש לי כמה לימונים שאני צריך להיפתר מהם, נראה לי שאני אכין ווריאציה של המתכון הזה עם לימונים (ויותר סוכר בכדי להתמודד עם החמיצות).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *