Okonomiyaki חביתה יפנית

יש מאכלים כאלה, שיותר מהכל יש להם טעם של בית. בעשר דקות שלוקח להכין אותם, הם אוספים את כל השברים וכל האנרגיות שצברנו וממיסים אותם לתוך מחבת שיושבת על אש בינונית. במתכון המקורי יש האם, אבל אפשר להחליף בגבינה קשה מגוררת.
מתכון ותמונה של אוכל לחברים, יה!

חומרים

  • 130 גרם קמח (רגיל)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 150 מ"ל מים
  • 3 ביצים
  • 100 גרם כרוב פרוס לפרוסות דקות וקצוצות
  • גבינה / נקניק / האם קצוצים
  • בצל ירוק קצוץ
  • מלח ופלפל
  • כף שמן

לרוטב Okonomiyaki

  • 1 כף קטשופ
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר

מיונז מתובל

  • 2 כפות מיונז
  • 1 כפית חומץ הדרים או חומץ בן יין לבן

אופן ההכנה

  • מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה גדולה. מוסיפים את המים ומערבבים עד שאין גושים. מוסיפים את הביצים ומממשיכים לערבב, עד שהבלילה אחידה.
  • מוסיפים את הכרוב והגבינה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים יחד.
  • מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית, ומוסיפים את הבלילה. מנערים קצת (החביתה צריכה להיות בעובי של כסנטימטר וחצי). מקפלים שוונצים פנימה ושומרים על צורה עגולה. דיר באלאק אם לא, זה יפנים פה.
  • מבשלים – מטגנים כ 5-7 דקות על צד אחד, הופכים בעזרת צלחת, ומטגנים את הצד השני כ 5 דקות נוספות. מוציאים את החביתה לצלחת הגשה.
  • מערבבים את חומרי הרוטב ומורחים מעל החביתה, מקשטים בזילוף מיונז ובבצל ירוק.
לא מתאים בפיתה
לא מתאים בפיתה

תגובה אחת בנושא “Okonomiyaki חביתה יפנית”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *