פאי לימון מוחיטו

הקיץ, אהוב נפשי, מתקדם אלינו בקצב מסחרר. הווילונות הלבנים החדשים שלנו (זה נהיה של זקנים רק כשמכבסים אותם. עדיה אמרה!) מתנפנפים ברוח ליד שולחן הפורמייקה הירוק, והבית שמח מאד. לכבוד השמחה, עוגה שהיא גם של קיץ וגם של חופש. המתכון והתמונה של "ביסים אפויים".

הרכיבים לתבנית עגולה 22 סנטימטרים

  • בסיס ביסקוויטים מוכן (כוס פירורי ביסקוויטים, 30 גרם חמאה מומסת, קצת סוכר, מעורבבים ומהודקים לתבנית)
  • 400 גרם חלב מרוכז ממותק
  • 4 חלמונים, בטמפרטורת החדר
  • 0.5 כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 2 כפיות רום בהיר
  • 0.25 כפית תמצית מנטה

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה, מערבבים חלמונים וחלב ממותק עד שהתערובת חלקה. מוזגים חלמונים תוך כדי ערבוב. טורפים פנימה גרידת לימון, רום ותמצית מנטה
  2. מוזגים לתבנית עם הבסיס
  3. מקררים לפחות 4 שעות, ועדיף, כל הלילה
  4. הפאי יהיה רך מאד בטמפרטורת החדר, ולכן עדיף לשמור אותו במקרר ממש עד ההגשה

.

באמת, נראית עוגה מעולה לארבעה פרקים ברצף של סדרה כלשהי
באמת, נראית עוגה מעולה לארבעה פרקים ברצף של סדרה כלשהי

4 תגובות בנושא “פאי לימון מוחיטו”

  1. מיטל, הכמויות שצריך לבצק דק שיספיק לתחתית + שוליים של תבנית של 26 ס"מ צריך 250 גר' עוגיות ו-200 גר' חמאה (בדיוק אתמול הכנתי עוגת גבינה אז הכמויות עוד טריות לי בראש). אם רוצים קצת פחות שמן אפשר 150 גר' חמאה. נשמע לי מוזר שכוס פירורים ו-30 גר' חמאה יספיקו לתבנית של 22 ס"מ. חוץ מזה, העוגיות מאוד מתוקות והסוכר מיותר.

    גם הכמות של המלית נשמעת לי קטנה, אגב. הכנת את העוגה וראית שהיא יוצאת בסדר?

  2. הי דולי.
    את הכמויות לבסיס לקחתי ממתכון אחר, לא זוכרת מאיפה. הן נראות לי סבירות, אגב, ל-22.
    ובנוגע לעוגה הזאת, לא, עוד לא הכנתי אותה.

  3. וואלה. בטח יוצא בצק מאוד דק. הייתי מוותרת על הסוכר בכל מקרה.
    תדווחי כשתעשי את העוגה? אני אוהבת מאוד קיי ליים פאי וזה נראה דומה, אבל לי כח לאכזבות, אני רוצה מתכון שנוסה בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *