צ'אטני תות שקד – שבוע הודו ממשיך

כל השוק מלא בתותים בזול. במיוחד אחרי הצהריים. אז כולם צועקים. וקצת היום עצמו מרגיש במרקם של תות, רגע קיים וקרנצ'י ובמשנהו מתמוסס אל הלילה. ותיכף הריח של הריקבון המתוק והעופות השחוטים והדגים המסריחים ישטוף, אבל רגע לפני אפשר לקנות תותים בזול. אצלנו בבית לא נורא אוהבים תותים במצב הרגיל שלהם, ושבוע הודו וכל זה, אז יש מה לעשות איתם סוף סוף. המתכון והתמונה של "המזווה האנגלי

".

רכיבים לבערך חצי קילו צ'אטני (הרשיתי לעצמי לחלק את רכיבי המתכון המקורי לארבע)

  • 250 גרם תות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם חומץ תפוחים
  • 100 גרם מים
  • 2.5 גרם מלח
  • 1 תרמיל הל, קלוי
  • 1 תרמיל ציפורן
  • 0.25 כוכב אניס
  • 0.25 מקל קינמון
  • 125 גרם שאלוטס, קצוצים
  • 20 גרם ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ
  • 10 גרם צ'ילי אדום, ללא זרעים וקצוץ
  • מיץ וגרידה של רבע לימון
  • 25 גרם שקדים

אופן ההכנה

  1. מעקרים את הצנצנות. שוטפים אותן במים חמים עם סבון ומניחים אותן על מגש הצלייה בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ל-30 דקות
  2. שוטפים וקוצצים את השאלוטס. מניחים את השאלוטס, החומץ, הסוכר, האניס, ההל, הקינמון, הצ'ילי, הג'ינג'ר, הציפורן, המלח והמים במחבת גדולה
  3. ממיסים את הסוכר על אש נמוכה. כשהסוכר נמס מגבירים את האש ומניחים לבסיס של הצ'אטני להגיע ל-105 מעלות
  4. שוטפים את התותים וחותכים לרבעים. מוסיפים אותם למחבת ומביאים לרתיחה
  5. מוסיפים את גרידת הלימון ואת מיץ הלימון ומקפלים פנימה את השקדים החתוכים
  6. מצננים מעט את הצ'אטני לפני שמעבירים אותו בעזרת כף לצנצנות המעוקרות
  7. מניחים לצ'אטני להבשיל יום במקרר לפני שמשתמשים בו

.

איזה מזווה בדיוק צריך שני קילו צאטני?
איזה מזווה בדיוק צריך שני קילו צ'אטני?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *