טופו ואפונה בשקדים וקשיו

נדמה לי שאפשר להכריז על שבוע הודו במבשלים בבית. איכשהו זה נראה כמו הדבר הנכון עכשיו, כשחם כבר, אבל לא עד כדי כך שהרעיון של תבשיל חם נראה מופרך. גם הצפייה מרחיבת הלב ביושב הבית אוכל אורז עם דאל ומתענג על כל רגע של נוסטלגיה להודו לא בדיוק מרחיק אותי בצעקות אימה מאבקת הקארי. המתכון והתמונה של "תבלין מונסון".
רכיבים ל-5-6 מנות

  • 1 חבילה טופו
  • 1 כוס גדושה אפונה טרייה או קפואה
  • 3 עגבניות גדולות, מעוכות
  • 1 כפית גראם מאסאלה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות עלי כוסברה, קצוצים
  • מיץ מרבע לימון

לממרח בצל

  • 1 בצל גדול, קצוץ גס
  • 1.5 סנטימטר ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ גס
  • 2 שיני שום גדולות
  • 0.5 מקל קינמון
  • 2 תרמילי הל
  • 0.5 כוכב אניס

לממרח שקדים-קשיו

  • 8-10 שקדים, מושרים במים חמים לעשר דקות וקלופים
  • 4-6 קשיו, מושרים במים חמים ל-10 דקות

אופן ההכנה

  1. מרסקים בנפרד את כל החומרים של ממרח הבצל ואת כל החומרים של ממרח שקדים-קשיו לכדי תערובת חלקה ומניחים בצד
  2. מחממים שמן במחבת ומוסיפים זרעי כמון. כאשר הזרעים מתחילים לרחוש ולהאדים, מוסיפים את ממרח הבצל. מבשלים בערבוב 6-8 דקות, עד שממרח הבצל מזהיב-משחים והופך לבלגן יבש.
  3. מוסיפים סוכר ומערבבים עוד דקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה עדינה כ-4-5 דקות
  4. מוסיפים גראם מאסאלה, מלח וככוס עד כוס וחצי של מים
  5. מנמיכים את האש לאש נמוכה ומוסיפים קוביות טופו ואפונה. מכסים ומבשלים ללא הפרעה כחמש דקות
  6. מוסיפים את ממרח השקדים-קשיו ומערבבים. מגבירים את האש לבינונית ומניחים להתבשל ללא מכסה כ-5-7 דקות. בשלב זה, הרוטב יתחיל להסמיך. מתקנים תיבול ומוסיפים מים אם יצא סמיך מדי. מסירים מהאש ומוסיפים מיץ לימון. מגישים עם אורז או עם כל לחם הודי
אם יש את כל הרכיבים, זה אפילו די זריז
אם יש את כל הרכיבים, זה אפילו די זריז

5 תגובות בנושא “טופו ואפונה בשקדים וקשיו”

  1. הממ….

    הממממממ….

    התמונה נראית מהממת וגם צבר התבלינים והטעמים (אני מת על הל, וקינמון, וביחד הם בכלל עושים מסיבה בפה), הדבר היחיד שמנוגד לדת שלי הוא הטופו, אני לא מצליח לשכנע את עצמי לאכול את זה, למעט במאכלים מאוד ספציפיים בהם הוא לא המרכז, כמו מיסו או אגאדאשי.

    עדיין… אני מת על תבשילים כאלה, אולי אני אנסה להכין את זה עם קוביות עוף.

  2. איך אפשר להעדיף עוף על טופו? כלומר, אני מבינה איך אפשר לא לאהוב טופו. יש לזה מרקם כזה, קצת מעורר התנגדות. אבל עוף?

    ואגב, המרקם של הטופו, הוא לא באמת בעייתי. רק צריך לנסות מספיק פעמים כדי להתרגל 🙂

  3. יש גם הרבה מאוד סוגים שונים של טופו, שנבדלים זה מזה במרקם. הסוג המאוד יבש והקצת פלסטיקי הוא באמת מייאש, אבל יש סוגי טופו חלקים ורכים, שהם טעמים באמת (לא רק כתחליף ולמי שצמחוני, גם סתם ככה, באמת). מישהי אמרה לי פעם שהכינוי לסוג הטופו הזה ביפן הוא "טופו משי", ובארץ נתקלתי בזה כ"טופו חלק" או "טופו רך". צריך לבדוק כמה חברות שונות ולמצוא את המרקם החביב עלייך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *