אתמול אכלנו בסב קוץ' מילגה, לראשונה בחיי. היה טעים. ובכל זאת, אווירת הכרגע חזרתי מהודו, ואני עדיין שוקל אם להתקלח, ששורה על המקום לא נורא חביבה עליי. אני מעדיפה את האוכל ההודי שלי בצ'אנדרה, אם כבר מדברים על זה. ובכל זאת, דווקא במילגה נתקלתי בראיטה, אותו מטבל יוגורט הודי, שדומה כל כך לצזיקי, אבל עם תבלינים. בהיותי חובבת צזיקי גדולה, שמחתי לגלות את הראיטה, שנדמה שהולכת אפילו טוב יותר עם אורז. המתכון והתמונה של fxcuisine.
רכיבים להרבה ראיטה
- 2 כוסות יוגורט
- 2 בצל ירוק
- 1-2 צ'ילי ירוק
- 1 שורש ג'ינג'ר בגודל אצבע
- 1 שן שום
- 1 מלפפון
- מיץ מלימון אחד
- מלח
- זרעי כמון
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מקלפים את המלפפון ומוציאים לו את הזרעים
- מוזגים את היוגורט לקערה ומגררים בגסות את המלפפון
- מרסקים ג'ינג'ר ושום ומערבבים פנימה. קוצצים את הבצל ירוק ואת הצ'ילי ומערבבים פנימה
- מחממים זרעי כמון במחבת יבשה עד שהם מעלים עשן, מרסקים לאבקה, ביחד עם הפלפל שחור והמלח. מוסיפים לראיטה ביחד עם לימון
- מצננים שעה במקרר לפני שמגישים, כדי שהטעמים יתערבבו
- גיוונים: אפשר להוסיף עגבניות מפולטות או צנוניות קצוצות או נענע

מממ… מחר יהיו 35 מעלות. נשמע מתאים.