עיגולי נוטלה בלי שמרים

לפעמים בחורה גולשת בין כל בלוגי האוכל האלו ולא יכולה שלא לתהות איך לאנשים יש סבלנות לכל המאפי שמרים האלו. תעשי ככה, תחכי חצי שעה. תעשי עוד דבר, תחכי להכפלת הנפח. תקרקשי עוד קצת ולכי לנוח לעוד שעתיים. יאללה. אני אוהבת את המטבח שלנו, אבל הלו. ולכן לא יכולתי שלא להזדהות עם ניקול מ"ביסים אפויים" שאומרת: "הבעיה היחידה עם מאפי בוקר היא שלוקח זמן עד שמכינים אותם, וארוחת הבוקר הופכת להיות בראנצ' או אפילו צהריים, אם לא מכינים אותם מראש. ולכן, פנקייקים ומאפינס הופכים להיות המשענת של הבישול הביתי, ולא קרואסונים ודנישים. וזו אחת הסיבות שאני אוהבת שיש לי מתכון קל, נטול שמרים, למאפה שהוא בר-שינוי וטעים". המתכון והתמונה של "ביסים אפויים".

רכיבים ל-12 מאפים

  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • 0.5 כפית מלח
  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1.25 כוסות חלב קר
  • 0.5 כוס נוטלה
  • 0.5 כוס שוקולד צ'יפס
  • 0.5 כוס אגוזי לוז (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מפוררים פנימה חמאה בעזרת האצבעות, עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם גסים. אפשר גם לעשות את זה בעזרת מעבד מזון
  3. עושים חור במרכז תערובת הקמח ומוזגים פנימה חלב. מערבבים בעזרת סכין או מזלג עד שנוצר בצק רך
  4. מפזרים קמח מעל התערובת ומעבירים למשטח מקומח. לשים קלות עד שהבצק חלק ומרדדים לריבוע של 30*35 סנטימטרים. אם הבצק הופך רך או דביק מדי, מכניסים אותו למקרר לרבע שעה
  5. מורחים נוטלה על הבצק, ומותירים שוליים של שני סנטימטרים לאורך הבצק. מפזרים שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז באופן שווה
  6. מקפלים את הבצק כמו רולדה, מהצד הארוך. חותכים את הרולדה לעיגולים בעזרת סכין חד. מנגבים את הסכין במגבת נייר לחה בין עיגול לעיגול כדי שהסכין תישאר נקייה. מניחים את העיגולים על התבנית, עם רווח של כשניים שלושה סנטימטרים ביניהם
  7. אופים 20 דקות או עד שהעיגולים מזהיבים. מצננים חמש דקות לפני שמוציאים מהתבנית. מגישים חם
אפשר גם תערובת חמאה-סוכר-קינמון
אפשר גם תערובת חמאה-סוכר-קינמון

3 תגובות בנושא “עיגולי נוטלה בלי שמרים”

  1. תשמעי, אני לא יודעת איך היחסים שלך עם העורקים שלך והיקף המותניים שלך, אבל אני מנסה נואשות לשמור על שלי ולכן, מאותה סיבה שאת מצאת את המתכון הזה (תשוקה עזה למאפי-בוקר חמימים וחוסר סבלנות לשמרים), אני מצאתי את המתכון הזה בשיטוט באחד הלינקים שלכם פה (הפרחים לשירלי נמש):
    http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1627566&passok=ok
    מדובר בבצק מעולה (שניסיתי) עם גבינת קוטג'(!) ו-60 גרם חמאה במקור, שהקמצנות שלי הפכה ל-50, ועדיין.
    עם המילוי תעשי מה שאת רוצה, אני לא מתערבת:)

  2. זו תגובה מאד נחמדה! באמת! זה נחמד שמישהו מהאינטרנט דואג למותניים שלי. אני לא כל כך טובה אליהם.
    בכל אופן, אני אנסה. תמיד תהיתי איך זה מתכונים של בצק עם קוטג'. אם זה עובד באמת.

  3. הו, יש לי תחושה שהעלבתי אותך (זה ה"באמת!" עם הסימן קריאה שרמז לי) ואם כן מצטערת, זו הפרעת האכילה שלי שמדברת. בכל מקרה, אני תמיד חושבת שאם יש למתכון גרסת-לייט טובה שעובדת, אז למה לא להמליץ? (ואם אי פעם יתחשק לך טירמיסו-ריקוטה מעולה, שלקרוא לו "דיאטתי" או "דל-שומן" זה עלבון נוראי, אבל מה לעשות שכזה הוא – רק תגידי)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *