חצילים בפרמז'ן

יושבי הבית קפצו לביקור קצר בפראג, שהיה חינני במיוחד. נדב יספר עליו ודאי בפרוטרוט, ואני רק יכולה להגיד שאנשים שהם די צמחוניים ומשתדלים לאכול אוכל לא רווי שומן לא נורא מסתדרים בעיר שבה אם אין גבינה מבעבעת ואיזה ברווז צלוי, ארוחת הערב לא נחשבת שלמה. מה שכן, מצאנו איזו מסעדה איטלקית חצי טובה, ובה אכלנו מנה שרציתי לאכול מזמן: חצילים בפרמז'ן. גם זו לא בדיוק מנה נטולת שומן, אבל אחרי שאכלתי, הבנתי שגם אני רוצה להכין כזה. המתכון והתמונה של "אייכפר"

רכיבים לארבע מנות

  • 0.5 כוס קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 חצילים גדולים, חצויים לאורכם, ופרוסים לפרוסות בעובי של כסנטימטר
  • 0.25 כוס שמן זית
  • 2 כוסות רסק עגבניות
  • 300 גרם גבינת מוצרלה פרוסה
  • 0.5 כוס פרמז'ן מגוררת
  • 0.33 כוס עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מפזרים קמח בצלחת. טורפים ביצים בקערה רדודה ומתבלים במלח ובפלפל. טובלים כל פרוסת חציל בקמח, מנערים את שאריות הקמח וטובלים בביצה.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מטגנים את פרוסות החציל כחמש דקות בכל צד, עד שהן מזהיבות. מייבשים במגבת נייר
  3. עורכים בכלי קסרול את השכבות הבאות: רוטב עגבניות, פרוצות חציל, מוצרלה, פרמז'ן ובזיליקום, ומתבלים כל שכבה במלח ובפלפל. מסיימים בשכבה של רסק עגבניות וגבינות
  4. אופים 30 דקות או עד שהרוטב מבעבע והגבינה נמסה
הרסק עגבניות צריך להיות מעגבניות טריות, לדעתי
הרסק עגבניות צריך להיות מעגבניות טריות, לדעתי

6 תגובות בנושא “חצילים בפרמז'ן”

  1. זה מזכיר לי שהייתי בפראג ונתקעתי בגשם סוחף מתחת לגגון של מסעדה שנראתה נחמדה, וגם הייתי רעבה אז כבר נכנסתי לאכול. מכל התפריט, הדבר הצמחוני היחיד היה מנה של קישואים. קיבלתי צלחת ענקית ועליה קישוא, אחד(!), פרוס למניפה, מאודה, בלי טיפת מלח או פלפל או משהו, כלום, ועל ידו קוביית גבינה כלשהי.
    התענוג עלה 10 יורו.

  2. די! דווקא האוכל היה די בזול (האמת, שום דבר לא היה נורא יקר).
    או שהפעם ממש היו לי חרדות מפני מלכודות תיירים 😉

  3. כן, ראיתי את זה אתמול. דבר מוזר הוא שבאמת רוב האוכל שפוגשים בפראג הוא תיירותי בטירוף (כלומר, פיצה).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *